site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes UNESCO Biletini Aldı

Efes UNESCO Biletini Aldı
31.10.2013
A+
A-

efes_1

Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulama Ödülü’nü kazandı. Türkiye’nin en prestijli şehircilik uygulama ödüllerinden biri olan “Raci Bademli İyi Uygulama Ödülü 6 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle verilecek.

Selçuk Belediyesi’nin Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için 5 yıldan uzun bir süredir verdiği mücadele meyvelerini veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi’ne iletilen yazıda, Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilen Efes’in UNESCO Adaylık Dosyasının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak Dışişleri Bakanlığı’na iletildiği bilgisi verildi. Şimdi dosya Dışişleri Bakanlığı tarafından Paris’teki UNESCO Dünya Miras Merkezi’ne iletilecek. UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından yapılacak değerlendirme sonrası 2014 yılında Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk Belediyesi olarak Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için uzun ve zorlu mücadeleler verdiklerini ifade ederek “Amacımız Efes Antik Kentimizin UNESCO’nun evrensel değerlerine göre korunmasını sağlamak. UNESCO Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan Efes Antik Kenti’nin sigortası olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.