site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuk’un İşletmeleri “Turuncu Çember”e Girecek

İzmir’de çizilen “Turuncu Çember” Efes Selçuk’un işletmelerini de içine alacak. Amaç sağlıklı ve güvenilir turizm…

Efes Selçuk’un İşletmeleri “Turuncu Çember”e Girecek
20.06.2020
A+
A-

İzmir’de çizilen “Turuncu Çember” Efes Selçuk’un işletmelerini de içine alacak. Amaç sağlıklı ve güvenilir turizm…

İzmir’in hijyen standardı uygulaması “Turuncu Çember” Efes Selçuk’ta da hayata geçiyor. Küresel salgınla birlikte yaşanan süreç ve sonrasında kentteki işletmelerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam etmesini amaçlayan “Turuncu Çember” uygulaması ile Efes Selçuk’taki işletmelerin de normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak, süreç içerisinde Efes Selçuk’un hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olması, işletmelerin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunu yürüttüğü İzmir Turizm Hijyen Kurulu, küresel pandemi sonrasında kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için “Turuncu Çember” uygulamasını başlatıyor. İzmir’in önemli turizm destinasyonlarından biri olan İlham Veren Kent Efes Selçuk’ta yeme içme ve konaklama faaliyeti yürüten belediye ruhsatlı işletmeler, İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri başarıyla tamamladıkları takdirde “Turuncu Çember” sertifikası ile ödüllendirilecek.

BAŞVURULAR EFES SELÇUK BELEDİYESİ’NE
Efes Selçuk’ta “Turuncu Çember” içerisinde yer almak isteyen işletme sahipleri Efes Selçuk Belediyesi’ne şahsen ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletebilecek. Efes Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık Müdürlüğü, Ruhsat İşleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdür lüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın temsilcilerinden oluşan bir komisyon, İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde gerekli denetimleri yaparak, söz konusu işletmenin “Turuncu Çember” içinde yer alıp alamayacağına karar verecek.

Turizmde sağlıklı, güvenilir ve mutlu alanları ifade eden “Turuncu Çember”, işletmelerin Selluka belgesine sahip olması için de bir ön adım oluşturuyor. İlk kez yerelde hijyen standartları ile ilgili bir uygulamayı başlatan İzmir’de hayata geçen hijyen standardı uygulamasının adı olan “Turuncu Çember” Uygulaması ve ilgili hijyen kriterlerine ilişkin ayrıntılı bilgi için işletme sahipleri Efes Selçuk Belediyesi ile iletişime geçebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.