site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Selçuk’ta Doğdu İzmir’de Lezzet Oldu

Efes Selçuk’ta Doğdu İzmir’de Lezzet Oldu
25.10.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelişenden bu yana geçen 550 günlük süreyi değerlendirdiği toplantıda Efes Selçuk’lu kadınların yetiştirdiği mandalardan elde edilen sütlerle yapılan ilk İzmir mozzerallası katılımcılara ikram edildi.

EFES SELÇUKLU KADINLAR İZMİR MOZZERALLASI’NIN YOLCULUĞUNU BAŞLATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlara hibe edilen mandaların sütünden yapılmış ilk İzmir mozzerallası ile ilgili Başkan Soyer , sosyal medya hesabından “ 550. gününü dolduran yolculuğumuz sürdürülebilir bir ekosistem kurma amacına hizmet ediyor. Selçuk’ta kadın üreticilere manda hibe etmemizle başlayan süreç, manda sütüyle önce kaymağa, sonra da İzmir mozzarellasına dönüştü. Bu lezzeti bugün ilk defa tatmanın gururunu yaşıyoruz” notuyla bir paylaşım yaptı.

Başkan Soyer geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Manda Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada; “En büyük zenginliğiniz bu bereketli topraklar ve iklim, ancak biz bunları kullanmıyoruz. Aklımızı başımıza toplayarak üretmek, ürettiğimizi dünyaya satmak mecburiyetindeyiz. Manda besiciliğini de bu amaçla İzmir’den başlayarak yeniden yaygınlaştıracağız. Hedefimiz manda sütünden, katma değeri yüksek, İzmir’e özgü ve tüm dünyaya pazarlayacağımız İzmir mozzerellası gibi ürünler üretmek. Bunu üreticilerimizle birlikte başaracağız” demişti.

 

YORUMLAR
  1. Efesli dedi ki:

    Bu lezzetli ürünlerin fiyatları umarım halkın alım gücünde olmalı yoksa günümüzde ekonomik güçlük çeken halk seyirci olur