site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuk Ortak Tehdide Karşı Tek Vücut

Efes Selçuk Ortak Tehdide Karşı Tek Vücut
02.02.2022
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel başkanlığında meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kent esnafı ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Kent ekonomisi açısından büyük önem arz eden turizm gelirleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, 1970’lerden bu yana Selçuk Belediyesi tarafından işletilen Efes Alt Kapı Otoparkı ve Efes Ören yerinden elde edilen gelirlerin sonraki dönemlerde kira bedeli ve cirodan yüzde 35 kesinti karşılığında belediyeye bırakıldığı sürecin Aralık 2021’de sona ermesine bağlı olarak DÖSİM tarafından planlanan ihale süreci ve olası sonuçlarını anlattı.

MECLİS OLARAK SİYASET ÜSTÜ BAKIYORUZ
Konunun tüm Efes Selçuk açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi bir tehdit altındaydı. Bu tehditten kastım sadece belediye nazarında değil halkın her kademesine dokunabilecek ve kentin geleceğine ilişkin bir durum. Hepimizin bildiği gibi 1970’lerden beri Efes Alt Kapı Otoparkı, Meryem Ana Otoparkı Efes Selçuk Belediyesi tarafından işletiliyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin otoparklardan başka bir geliri yok” dedi.

2021 Aralık ayı itibariyle Efes Selçuk Belediyesi’nin Efes Alt Kapı Otoparkı üzerinde haklarının sona ermesinden önce Haziran ayında yapılan toplantıya dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Geçtiğimiz Haziran ayında bir toplantı yaptık. Toplantıda sivil toplum örgütleri, bütün ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarımız vardı. Bu toplantıda dedik ki: “Efes Alt Kapı otoparkının tekrardan Selçuk Belediyesi’ne verilmesi için üzerimize düşen neyse onu yapacağız.” Sonra o iyi niyete dair toplantının arkasından bir fotoğraf verdik. Selçuk Belediyesi 1957 yılında kuruldu. 1957 yılından beri herkesin aynı noktada anlaştığını gösteren tek fotoğraftır” dedi.

HEPİMİZ SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
Başkan Ceritoğlu Sengel daha sonra Haziran ayında yapılan ve tüm partilerin, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının imzaladığı çağrı metnini okudu.

Metne imza atan herkesin siyaset üstü bir bakış açısıyla konuya baktığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu hepimizi ilgilendiriyor. Esnaf arkadaşınızı, şoför arkadaşınızı, taksicisini, yanınızdaki komşuyu hepinizi, hepimizi ilgilendiriyor. Bu Filiz Ceritoğlu Sengel’in meselesi değil, sadece belediyenin meselesi değil. Sahip çıkmak zorundasınız, sahip çıkmak zorundayız. Kimin gücü neye yetiyorsa yapmak zorundayız” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel’in ardından Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanı Suna Gündoğdu’nun çağrısıyla kent konseyini oluşturan bütün tüm bileşenlerin bir araya gelmesiyle bir komisyon kurulmasına ve tüm Efes Selçuk’un söz konusu tehdide karşı birleşerek yaygın bir imza kampanyası başlatılmasına karar verildi.

 

YORUMLAR
  1. Vatandaş dedi ki:

    Selçuk için önemli gelir kaynağı olan otopark gelirleri her dönem merkezi hükümet tarafından gündeme alınıyor,sanırım bu konuda olumlu adımlar atılır,yalnız “elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez” diyorlar onun için belediye düzgün projeler yapmak zorunda üretim ve istihdam gelir getirisi olan işler yapmak zorundadır,yoksa 8 liraya yoğurt alamayana 35 liraya manda yoğurdu satmak ile bu işler nasıl olur bekle gör ile görülecektir…