site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Selçuk, Kültürel Zenginliği İle Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Ağı’na Üye Oldu

Efes Selçuk, Kültürel Zenginliği İle Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Ağı’na Üye Oldu
26.03.2021
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler ağının üyesi ve Kültürlerarası Şehirler programının 146. katılımcısı oldu. Bir Avrupa Konseyi programı olan Kültürlerarası Şehirler ağının temel amacı kültürlerarası stratejiler geliştirme veya gözden geçirme konusunda şehirleri desteklemek.

Şehirlerin ve belediyelerin üye olabildiği Kültürlerarası Şehirler ağı, Avrupa’da ve Avrupa dışında Avustralya, Kanada, Japonya, İsrail, Fas, Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’yı da içeren toplam 130 şehirde uygulanmaktadır. Kasım 2020 itibari ile üye şehir sayısı 141’dir.

Efes Selçuk Belediyesi’nin de katıldığı Kültürlerarası Şehirler Programı’na Efes Selçuk, gibi göçlerle oluşmuş, farklı kültürlerin bir arada yaşandığı, tarihsel sürekliliği olan bir kent olarak önemli katkılar sağlayacak. Efes Selçuk’un çok kültürlü ve zengin yapısı, programın amacı olan kültürlerarası stratejilerin geliştirilmesi, izlenmesi ve buna bağlı eylem planı oluşturulması açısından da önem taşıyor.

Programın bir üyesi olarak şehir, uluslararası uzmanların, yetkililerin, vatandaşların ve diğer şehirlerden emsallerin katılımıyla, politikalarını ve yönetimini kültürlerarası bir perspektiften inceleyecek, diğer şehirlerdeki başarılı uygulamalardan öğrenecek ve kültürlerarası stratejisini (revize edilmiş) oluşturacak bir dizi hedef ve göstergelerin yer aldığı bir eylem planı oluşturacaktır. Plan kapsamında ayrıca stratejinin uygulanması düzenli olarak değerlendirilecektir.

Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler Programı kapsamında, kentin kültürlerarası stratejisinin ve eylem planının katılımcı gelişimi için çalışacak. Süreç Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde yürüyecek.

Kültürlerarası Şehirler Programı’nın geniş ağına katılan Efes Selçuk Belediyesi Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Afrika’yı kapsayan bir coğrafyada Efes Selçuk’u tanıtma fırsatı elde edecek. Programa dahil olan diğer şehir ve belediyelerle ortak çalışma yürütme olanağı yakalayacak olan Efes Selçuk Belediyesi, kentin kültürel zenginliklerini uluslararası platformda düzenlenen tematik toplantılarda tanıtacak.

YORUMLAR
  1. Vatandaş Hakkı dedi ki:

    2000 yılında Selçuk dünya kültür mirası ve bütün dünya dinleri EFES ve Meryemana toplanacak turizm patlaması olacak diyerek bir çok görsel medyada ve yazılı basında günlerce yayın yapıldı,ne oldu hiç bir şey olmadı turizm kese kağıdı gibi patladı gitti halk artık sağlığına, bütçesine, katkıda bulunacak projeler bekliyor su faturalarındaki rakamların nasıl arttığını,doğalgaz,elektrik,faturalarındaki rakamların sorma ver ücretlerini düşünüyor yoksa Unesco olarak listeye Selçuk’ un alınması halka ne yararları olduğunu bilen varmı sedece yerel ve bir takım bürokratların hazineden yurtdışı gezintisi oldu bu alınan kararlar leyleklere dahi yararı olmadığı bellidir mutlaka bu tür olaylar ilçemiz ve ülkemiz için yarar sağlayabilir ilçemiz de iç ve dış turizm de neredeyiz sadece Şirince köyüne çok kalabalık gelenler var trafik ve otopark sorunları yüzünden gelen bir daha gelmiyor Selçuk esnafıda omuzunda havlu atarak bekliyor ayrca izban seferleri düzensiz olup büyük şehirden yeterli ziyaretçi gelemiyor ege bölgesinde kendi ilçesine yerli turist çeken ilçeler var örnek izmirden Yenipazara Karacasuya pide Ortaklara çöp şiş yemeye akın akın gidiyor işte böyle dişe dokunur projeler Selçuk için ne zaman olacak acaba göreceğiz umarız…