site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuk Belediyesi Su Tasarrufunda Önemli Adımlar Atıyor

Efes Selçuk Belediyesi su tasarrufuna ilişkin önemli veriler paylaştı.

Efes Selçuk Belediyesi Su Tasarrufunda Önemli Adımlar Atıyor
30.03.2021
A+
A-

Yeşil alanlarda kullanılan otomatik sulama sistemi ve Deppo Efes’te kullanılan sifonik yağmur suyu toplama sistemi ile sudaki ayak izini azaltan Efes Selçuk Belediyesi, küresel iklim krizine bağlı olarak her geçen gün daha fazla önem kazanan su tasarrufu adına önemli adımlar atıyor.

OTOMATİK SULAMA İLE YÜZDE 93 TASARRUF
Kent merkezinde bulunan yaklaşık 255.000 m2 yeşil alanın yüzde 87’sinde otomatik sulama sistemi kullanılıyor. Otomatik sulama sistemi ile 100 m2’lik bir alan baz alındığında 1 kişi ile yaklaşık 2.5 ton su kullanarak 1 saatte yapılan sulama işlemi işçiliğe gerek kalmaksızın sadece 4 dakikada 160 litre su ile yapılabiliyor. Böylece 100 m2’lik bir alanda 2.34 ton su tasarrufu yapılmaktadır. Otomatik sulama sistemi ile Efes Selçuk Belediyesi yüzde 93. 6 oranında su tasarrufu sağlıyor. Yapılan su tasarrufu kentin tüm yeşil alanlarının sulamasında 5191 ton su tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca otomatik sulama sistemi ile iş gücünün, zamanın, akaryakıtın daha verimli kullanılması ve zirai ilacın daha az kullanılması sağlanıyor.

DEPPO EFES’İN SUYU DOĞADAN
Deppo Efes’te ise tesisin çatısına konuşlandırılan sifonik yağmur suyu toplama sistemi ile yağmur suları yer altında bulunan depolarda biriktiriliyor. Arıtma sisteminden geçirilen temiz su, tesisin soğutma sisteminde ve kullanım suyu olarak kullanılırken; arıtılmayan su, bahçe sulaması yaparken kullanılıyor. Yoğun su tüketimi olan Deppo Efes, kurulan sifonik yağmur suyu toplama sistemi ile su ihtiyacını yağmur suyundan karşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.