site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuk Belediye Meclisinde Uygur Türkleri Hassasiyeti

Efes Selçuk Belediye Meclisinde Uygur Türkleri Hassasiyeti
22.05.2021
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapılan ikinci oturumla tamamlandı. Komisyonlara gönderilen gündem maddelerine ilişkin raporların görüşüldüğü meclis toplantısında Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik İkizdere’de gerçekleştirilen provokasyonu da kınadı.

Meclisin ilk oturumunda gündeme gelen, alt yapısı bitmiş olan yolların taş döşemesi ve bazı kaldırımların düzenlenmesi ve Sevgi Yolu’nun yapım işi için İller Bankası’ndan alınacak kredi ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Sengel kredi kullanım süreci ile ilgili olarak meclisi bilgilendirdi.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında CHP adına söz alan meclis üyesi Nuri Caferoğlu bir bildiri okuyarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri’ne yönelik olarak yapmış olduğu zulmü kınadıklarını belirtti. Caferoğlu okuduğu bildiride “ CHP Meclis üyesi olarak Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya ve bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türkleri’nin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz” yapılan zulmü kınadıklarını belirtti.

Uygur Türkleri’ne karşı yapılan saldırıları tüm meclis üyelerimiz adına kınadıklarını belirten Başkan Sengel; “ Bir kadın siyasetçi olarak Sayın Meral Akşener ve heyetine karşı İkizdere’de yapılmış olan provokasyonu kınadığımızı da ifade etmek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.