site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes resimlerle büyüteç altına alınacak

Efes resimlerle büyüteç altına alınacak
29.11.2014
A+
A-

kis?isel resim sergisi afis?Ressam Hüseyin Ergül ve Öğrencisi Fatma Aker’in yaptığı Selçuk ve Efes temalı resim sergisi 1 Aralık 2014 tarihinde Selçuk- Efes Kent Belleği’nde açılacak. 20 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan sergide Selçuk’un ve özellikle de Efes’in tarihsel geçmişini konu alan 60 yağlı boya eser sergilenecek.

Birçok sanatsal ve kültürel aktiviteye ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği’nde 1- 20 Aralık tarihleri arasında Hüseyin Ergül’ün 13. Kişisel Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Efes’i büyüteç altına alacak sergiyle ilgili olarak; “Efes’in tarihsel geçmişinden, Efes harabelerinden kalan izlerden hareket ederek tüm geçmiş dönemlerin dinsel, kültürel ve sanatsal öğelerinin izlerini ön plana çıkararak başka bir bakış açısıyla ortaya koymaktır. Resimlerin tümü kendi çektiğimiz fotoğraflardan oluşan yaratıcı kompozisyonlarla oluşturulmuştur” dedi.

Bugüne kadar Türkiye’nin pek çok yerinde ve yurt dışında sergiler açan Hüseyin Ergül son sergisiyle ilgili olarak; “Sanatçının görevlerinden biri insanı düşünmeye ve esin kaynağı olmaya sevk etmektedir. Bu sergide hiçbir özellik bulamayan insan, bunu bile düşünse sanatçı görevlerinden en az birini yerine getirmiş olur. Sergideki eserlerin isimlendirilmesinde isimlerin resimlerle uyumu aranmamıştır. İsimler Efes’in geçmiş dönemlerinde yöresel mekanlarda yaşama, günümüze izler bırakmış önemlerden seçilmiştir” dedi.

kis?isel resim sergisi afis?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.