site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Opera ve Bale Günleri başladı

Efes Opera ve Bale Günleri başladı
17.09.2017
A+
A-

Efes Opera ve Bale Günleri Efes Antik Tiyatro’da düzenlenen açılış konseri ile başladı. Yoğun katılımın gerçekleştiği açılış konserine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Haldun Özörten de katıldı.

Efes’e sanat yakışır

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve uluslararası bir sanat geleneği olma yolunda ilerleyecek olan Efes Opera ve Bale Günleri açılış konseri öncesinde bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman; “Devlet Opera ve Balesi İl Müdürlüğümüze, Selçuk Belediyesi’ne ve destek olan sponsor firmalara çok teşekkür ediyoruz. Selçuk Belediyemiz, Selçuk Kaymakamlığımız ve İzmir Valiliğimiz öncülük etmeseydi bu iş olmazdı. Biz Efes’i çok önemsiyoruz. Efes dünyanın görülmeye değer önemli turizm destinasyonlarından bir tanesidir. UNESCO Dünya Kültür Mirası olan bir yerden bahsediyoruz. Efes’e her şey çok yakışır. En çok sanat yakışır, opera, bale, müzik ve türküler yakışır” dedi.

Turizm hedefleri Efes ile gerçekleşecek

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan “ 50 Milyon turist, 50 Milyar Gelir” hedefinde Selçuk’un önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman; “ Bu hedefin gerçekleşmesinde kültür turizmi, inanç turizmi, tarih turizmi de önemlidir. Bu açıdan Efes Antik Kenti çok önemli bir yerdedir” dedi.

Konser öncesi açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Efes Opera ve Bale Günleri bu akşam başlıyor. Büyük bir mutluluk içindeyiz. 8500 yıllık tarihi olan bu coğrafyanın hakkını vermemiz gerekiyor. Biz de bunu başarmaya çalışıyoruz. Selçuk’u bir kültür ve sanat üssü haline getirmeye çalışıyoruz. Bize destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim” dedi.

Efes Opera ve Bale Günleri açılış konserinde Orkestra Şefi Tulio Varas yönetimindeki, Solistler Soprano Danilea Cappeillo ve Tenor Gianluca Terronova’nın solist olduğu İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Konserde; G. Verdi’nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetler, G. Puccini’nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo’dan arya ve düetler seyirci ile buluştu. Konser sonunda katılımcılar sanatçıların performansını ayakta alkışladı.

19 Eylül Salı günü Mozart’ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma”; 22 Eylül Cuma günü sahnelenecek “Romeo ile Jülyet” balesi ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.