site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Meslek Yüksekokulu büyüyor

Efes Meslek Yüksekokulu büyüyor
18.05.2018
A+
A-

Selçuk’un bir eğitim kenti olması yolunda lokomotif görevi gören Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu büyüyor. Halihazırda üç program ile eğitim veren okul 2019- 2020 yılından itibaren altı program olarak öğretim vermeye devam edecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu’ndan çıkan kararla okul bünyesinde üç programın daha açılması uygun bulundu.

Üç yeni program açılıyor

2016- 2017 Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Efes Meslek Yüksekokulu büyüyor. Selçuk kamuoyunun yıllardır açılmasını beklediği Efes Meslek Yüksekokulu gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından altı programda öğrenci kabul etmeye devam edecek. Açılan programların ardından Selçuk, üniversite kenti olma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Halihazırda öğretim veren Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarına ek olarak 2019- 2020 Öğretim yılından itibaren Gıda Teknolojisi, Meyve ve Sebze İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programları da öğrenci kabul edecek. Okulun bu yıl 113 olan öğrenci sayısı gelecek yıl 313 olacak. 2019 – 2020 yılında açılan bölümlerle birlikte Selçuk yüzlerce öğrencinin yüksek öğrenim gördüğü bir kent olacak.

Geleceğin mesleği bu okulda

Selçuk’un dokusuna uygun programların açılmasıyla birlikte şu anda Efes Meslek Yüksekokulu’nun 113 olan öğrenci sayısı 2018 – 2019 yılında 313 olacak. Bu sayı 2019- 2020 öğretim yılında ise altı programın aktif olmasıyla birlikte artarak devam edecek. Açılacak üç programdan biri olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı son yıllarda birçok vakıf üniversitesinin bünyesinde yer alan ve öğrenciler tarafından yükseköğrenim tercih aşamasında tercih edilen bir bölüm olarak biliniyor. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’ndan mezun olan gençler bugün giderek gelişen hava yolu sektöründe hosteslik olarak bilinen kabin memurluğu mesleğini icra edebilecekler.

Bu okulu Selçuk sahiplendi

Efes Meslek Yüksekokulu’nun gelişerek büyümesinin Selçuk’un yarınları adına atılan en büyük adımlardan biri olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Efes Meslek Yüksekokulumuz açıldığı günden bu yana Selçuk’un bir eğitim üssü olması yolunda atılan önemli bir adım olarak büyüyor. Bu okulu tüm Selçuk halkı sahipleniyor. Şu anda okulumuzda aktif olan programların yanı sıra gerekli öğretim üyesi sayısının tamamlanmasıyla birlikte üç program daha aktif hale gelecek. Dokuz Eylül Senatosu tarafından uygun bulunan bu karar YÖK’e sunuldu. Her program için üçer öğretim üyesi şartının da sağlanması ile birlikte Gıda Teknolojisi, Meyve ve Sebze İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programları ÖSYM Tercih Kılavuzu’na girecek. Bu programlar 2019- 2020 Öğretim yılından itibaren öğrenci kabul edebilecek. Bu gerçekten ilçemiz adına çok sevindirici bir gelişmedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.