site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Meslek Yüksek Okulu Geliyor

Efes Meslek Yüksek Okulu Geliyor
13.01.2014
A+
A-

9 eylul2

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk ile üniversite inşaatını inceledi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta açacağı Meslek Yüksek Okulu’nun adının Efes Meslek Yüksek Okulu olma fikri ortaya çıktı.

Selçuk’un eğitim alanındaki gelişimine öncülük eden Selçuk Belediyesi, önce THK Üniversitesi’ne bina tahsis ederek Selçuk’a ilk üniversiteyi kazandırdı. Ardından da Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 14 Mayıs Mahallesi’nde hem arsa verdi hem de üniversite binasının inşaatını üstlendi. Selçuk’u üniversite kenti yapma yolunda önemli bir adım olan ve Ağustos ayında başlayan inşaatı hızla ilerleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Tesisi binası hızla yükselirken Dokuz Eylül Üniversitesi’nden gelen yetkililer ile Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür üniversite inşaatını yerinde inceledi.  Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün üniversite inşaatı incelemesi sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta eğitim verecek Meslek Yüksek Okulu’nun adının Efes Meslek Yüksek Okulu olması fikri de ortaya çıktı.

Efes’in Selçuk’un sahip olduğu evrensel bir değer olduğunu ifade eden Başkan Ülgür “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’a, Efes isminin de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta eğitim verecek meslek yüksekokuluna güç katacağına inanıyorum” dedi.  Hızla ilerleyen üniversite inşaatını büyük beğeni ile gezen ve inşaatın Mart ayında tamamlanacağını öğrenen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kemal Abidin Öztürk ise Selçuk’ta açılacak bölümler ve öğrenci alımı için en kısa zamanda YÖK’e başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

Açılacak bölümlerin turizm, restorasyon, sağlıklı şehirleşmeye yönelik eğitim veren bölümler gibi hem Selçuk’u besleyecek hem de Selçuk’tan beslenecek bölümler olması yönünde görüşleri olduğunu belirten Başkan Ülgür bu konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere en kısa zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile bir araya geleceklerini ifade etti.

Üniversitenin Selçuk’a katkıları

Kurulduğu her yerleşkeye sihirli bir değnek gibi dokunan üniversite kurulduğu kentte beyin göçünü tersine çevirmek, nitelikli iş gücü ve iş alanları yaratmak, rekabet gücünü, ekonomik kapasiteyi ve bölgesel çekiciliği arttırmak ve çok önemli kültürel değişimler yaratmak gibi bir etkiye sahiptir.

En başta yurdun dört bir yanından gelecek bir birinden nitelikli üniversite personeli ve üniversite öğrencileri ile kentin yaşam kalitesini yükseltecek olan üniversite; üreteceği yayınlar, düzenleyeceği etkinlikler ve yürüteceği faaliyetlerle kentin entelektüel ve sosyo kültürel düzeyini de yükseltecektir.

Üniversite özellikle yetişmiş insan kaynağı ve bilgi birikimiyle bölgesel kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine de katkıda bulunabilir.

Bir şehirdeki üniversite varlığı, sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesine olumlu katkıda bulunacağı gibi, sosyal ve eğlence mekânları, alışveriş merkezleri gibi ticari girişimlerin yatırım kararlarına da olumlu katkı sağlamaktadır. Üniversitelerin güçlü yanı, üniversitelerin bölgesel entelektüel, siyasi ve sosyal ortamların yanı sıra uluslararası ağlar, fikirler ve aktörlerle de etkileşim içinde olmalarıdır. Dolayısıyla üniversiteler, küreselleşmenin bölgesel ve uluslararası dinamikleri arasında köprü olarak bulundukları bölgenin gelişme sürecine rehberlik de etmektedirler.

9 eylul 3

9 eyluldik

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    büyüksün vefa başkan

  2. Mesela dedi ki:

    Mesele yeni yeni fakülteler, yüksekokullar açmak değil ki. Hali hazırda mezun olmuş milyonlarca işsiz genç var. Önce bunların istihdamı sağlansın ki sonra mezun olacaklar sıkıntı çekmesinler.

    1. Anonim dedi ki:

      olur mu öğrencinin etinden, sütünden, kılından faydalanmak gerekir. mesela oturulmayacak evlerin kiraları bile çıkacak 500 liraya. yukarda yeni yapılan evlerden istedikleri kira1000-1500 tl. sanki uçan daire anasını satiim. evi ısıtamıyosun bile. blablabla… kısacası büyüksün başkan… herkes küçük, sen büyüksün…

      1. Mesela dedi ki:

        Ağzına sağlık kardeş doğru yerden yakalamışsın. Bir de işin o tarafı var tabii

  3. ANONİM dedi ki:

    Tayip oğlunu karun kadar zengin yapmak ve hırsızları korumak yerine işsizlikle uğraşşın AKP liler malı götürürken bağırıyor MADURUM BEN MADURUM Bize komplo yapıldı diyorlar yatak odalarında bulunan paraları unutturmaya çalışıyorlar Bu nedenle MESELA rumuzlu arkadaş belliki Akp den bir çıkarın var kendi küçük çıkarın ve hesapların için bizim aklımızı bulandırmaya çalışma. BU GÜN TÜRKİYE’DE YAŞANAN BÜTÜN YOLSUZLUKLARIN İŞSİZLİĞİN ADALETSİZLİKLERİN ALTINDA 11 YILLIK AKP İKTİDARI VAR

    1. Nerenle okudun? dedi ki:

      Kardeş adamın söylediklerini nasıl okudun. Adam işsizlikten bahsediyor sen kalkmış akpden çıkarın var diyorsun az düşün de öyle yaz

      1. Mesela dedi ki:

        Hakkaten nerenle okudun yazdığımı? Ben işsizlikten bahsettim sen akpden çıkarın var diyorsun arkadaş hiç mi düşünmeden yazdın anlamadım ki. Benim demek istediğim meselenin sürekli yeni okullar açılması, liseden bozma okulların üniversite diye gençlere yutturulması. her ilde üniversite var tamam iyi güzel de bu insanların çoğu işsiz kalıyor mezun olunca. Evet burdan da akp ile bağlantımı kur hadi bakalım.

  4. mahalle sakini dedi ki:

    başkanım, cumhuriyet mahallesi 5104 te bulunan istimlak deresi kötü durumda… olası bir sağanak yağmurda dolacak ve zeminler su altında kalacak! kültür merkezi yaptın iyi ama dereyi unutma derim…
    saygılar..

  5. ANONİM dedi ki:

    işsizlikle AKP ilşkisini kuramıyorsanız bu iktidar size çok bile. gerçeği bal gibi görüyorsunuz da sözüm ona çaktırmadan AKP yandaşlığı yapacaksınız

  6. anonim dedi ki:

    işsizlik hükümetin problemidir. Selçuk’ta imam hatip açılırken eleştirmeyenler bakıyorum da üniversiteye ne gerek var diyor. hayret. akıl tutulması bu olsa gerek.

  7. Mesela dedi ki:

    Benim yazdıklarımda akpyi savunan tek kelime bulun bir daha yorum yazmak şöyle dursun siteye dahi girmeyeceğim söz veriyorum. Ben Ankara’da br kurumda uzman olarak görev yapıyorum 3 senedir. Dolayısıyla Selçuk ile bağım koptu sayılır. Yani Selçuk’ta imam hatip açıldığından haberim bile yok. Ben diyorum ki her ile her ilçeye üniversite açmak yerine önce mezunların istihdamı sağlansın. Bunun akp’yi savunmak olduğunu düşünyorsanız gerçekten lütfen biraz okuyun biraz düşünerek yazın. Bunca işsiz varken yeni üniversite açmak ne kadar mantıklı? Benim çalıştığım kurum her yıl belirli sayıda uzman-uzman yardımcısı-müfettiş-müfettiş yardımcısı gibi eleman alımı yapıyor ancak bu sayı 100’ü bile geçmiyor. Ve alınan elemanları bölüm bazında ele alırsak her yıl bu bölümlerden mezun olanların %1’i bile değil. benim demek istediğim bu. Adam çalışma ekonomisi mezunu ancak mesleğiyle hiç alâkalı olmayan bir sektörde çalışmak zorunda kalıyor. Senelerce o kadar ağır derslerin altında ezilen bu kişinin bir sürü hayali var ancak adam işini yapamıyor. Bu mu adalet? Bu mu eğitim? Şimdi ben akp’yi mi savunuyorum oturun bir kez daha düşünün lütfen. Bizden akp’ye oy çıkmaadı çıkmaz da. Hırsıza verecek oyumuz yok çok şükür. Ha siz yine bir şekilde akp savunuculuğğu yaptığımı düşünürseniz de artık size verecek cevabım yok. Nitekim insanların önyargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.

  8. Yeni Selçuklu dedi ki:

    Güzel bir gelişme tabi hatta çok geç kalınmış ancak bu derece önemli antik bir kent heryeri tarihle dolu olan bir ilçeye fakülte gelmesi çok daha iyi olurdu MYO yerine Arkeoloji bölümü ile 2-3 tane 4 yıllık bölüm gelmiş olsa okulun öğrenci sayısı daha yüksek olabilirdi ve Selçuk halkı ve esnafı için çok önemli olurdu şimdi açılacak Myo da kaç öğrenci olacak ve bu gelecek öğrenci potansiyeli için ilçede neler yapılıyor yada birşeyler yapılacak mı sosyal açıdan ? Giyim mağzaları , burger king tarzı bir yer ve sinema eksik ilçede bu tarz sosyal alanlar yapılırsa ilçemiz gayet iyi olur