site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Gelirini Katladı

Efes Gelirini Katladı
26.09.2014
A+
A-

efes-antik-sehri (371)

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti’nin yılın ilk 6 ayında 4 milyon lira olan geliri, Temmuz ve Ağustos ayındaki ziyaretlerle 8 milyon liraya yükseldi.

Türkiye’nin yurt dışında en çok tanınan tarihsel zenginliklerinden Efes’i Ocak ve Ağustos ayları arasında 1 milyon 250 bin kişi gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, İzmir’deki Arkeoloji, Atatürk, Tarih ve Sanat müzeleri, Agora, Efes, St. Jean Anıtı, Yamaç Evleri, Bergama Müzesi, Akropol, Asklepion, Bazilika, Çeşme, Ödemiş ve Tire müzeleri ile Çakırağa Konağı’nı 1 Ocak ve 31 Ağustos tarihler arasında 1 milyon 946 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin yurt dışında en çok tanınan tarihsel zenginliklerinden Efes Antik Kenti, 1 milyon 250 bin ziyaretçi sayısı ile müze ve ören yerleri arasında yine en çok ilgi çeken bölge oldu.

Efes Antik Kenti’nin yılın ilk altı ayında 4 milyon lira olan geliri de Temmuz ve Ağustos ayındaki ziyaretlerle 7 milyon 788 bin liraya yükseldi.

Tarihi MÖ 6’ncı bin yıllara uzanan Efes’in geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.

Bergama’daki artış dikkat çekici

Efes Antik Kenti’nin gelir ve turist sayısındaki birinciliğini korumasına karşın ziyaretçi ve gelir konusunda en büyük artış, UNESCO’nun Dünya Miras Listesine bu yıl kabul edilen Bergama’da oldu.

Bergama Müzesi’nin 2013 yılının ilk 8 ayında 14 bin 219 olan ziyaretçi sayısı, bu yıl 16 bin 545’e, Akropol ziyaretçisi 139 bin 525’ten 148 bin 857’ye, Bazilika ziyaretçisi 5 bin 157’den 11 bin 537’ye yükseldi.

Asklepieon’u ise geçen yıl ilk sekiz ayda 82 bin 122, bu yılın aynı döneminde 83 bin 434 kişi gezdi.

Bergama ve çevresindeki tarihsel zenginliğin ziyaretçileri 1 milyon 300 bin liranın üstünde gelir getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir’deki müze ve ören yerlerinin toplam geliri de 11 milyon liraya çıktı.

Ediz: “2014 ciddi artış getirdi”

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de 2014 yaz aylarının kentteki ören yerleri için oldukça iyi geçtiğini ve ciddi gelir artışı olduğunu belirtti.

Bakanlığın özellikle Efes ve Bergama’da son 2-3 yılda yaptığı düzenleme çalışmalarıyla ören yerlerinin herkes için erişilebilir hale geldiğini kaydeden Ediz, “2015 yılında Efes Antik Kenti’nin de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesini arzu ediyoruz” dedi.

Ediz, Teos ve Metropolis bölgelerinin de 2015 yılı için ücretli girişe hazır hale geldiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    efes muzesini bi turlu açamadiniz? oranin esnafi oldu beee olduuuuu.

  2. Anonim dedi ki:

    Burda bile vefanin beceriksiLigini gormek mumkun yilda ortalama 250.000 turist gelen bergama unesco listesinde.. 1.500.000 turist gelen efes malesef dunya miras listesinde degil… ama suc onda degil belediyecilik anlaminda zerre bilmeyen adami 15 yil boyunca secen bizlerde… unesco yetkilisi olan profosörü seminerde azarlamak ve kovmak nasil mantikdi acaba?

    1. Anonim dedi ki:

      sızlanmayın daha be.. yapın şimdi o zaman..
      işiniz gücünüz gerçekleri çarpıtmak.. para pul kutular saatler hepsi sizde..
      yapın ne yapacaksanız ..
      daha hiç bir şey yok yapılan..

  3. anonim dedi ki:

    Anonim senin ruh sağlığın yerinde mi? Efes ve Bergamayı Unesco ya taşıyan CHP li belediyelerdir. Ayrıca Efesin unescoya girişi konusundaki takvim hiç aksaman devam etmektedir.Tek değişiklik yeni başkan efesin gelirlerinin %50 si Efeste harcanacak maddesini kaldırarak; efesin gelirleri tekrar bakanlıkta kalmıştır. Vefa hiç kimseyi kovalamadığı gibi aşı pişirip şimdiki yönetimin önüne koymuştu ama sizin gibiler sayesinde aşa sukatıldı. Küçücük çıkarlarınız için yanlış haberler yaparak, bu ilçenin geleceğini satmayın.

    1. Anonim dedi ki:

      Iskembeden sallama… Oku biraz oku.. bergama 3 yilda listeye dahil edildi… selcuk 20 yil hicbir gelisme katedemedi.. bu normalmi sence??? Burda kmin beceriksizligi var?

      1. İşkembeci dedi ki:

        İşkembeden sallayan sensin. Selçuk CHP’li belediye diye l5 yıl boyunca iktidar üstünlüğünüz ile sürekli köstek oldunuz. Bir çok projenin Ankara’dan yolunu kestiniz. Para basma makinası olan Efes Alt ve üst kapıları TÜRSAB’a ve BİLİNTUR’a peşkeş çektiniz. Yakında otoparkı da peşkeş çekerseniz hiç şaşırtıcı olmaz.

  4. anonim dedi ki:

    Yılını boş ver Efes in gelirlerinden vazgeçildi mi ? Geçilmedi mi? Yani her yıl için ON BEŞ MİLYON TL den vaz geçildi mi ,geçilmedi mi ? Şirincenin oto parkları kaymakamlığa Efesin Otoparkları TÜRSAB,a Belediye işçilerine, esnafa geldi mi para yok. Yoksa sen Zeynelin yeni aldığı gazeteci misin ? Yeni işin buraya yapılan haberlere yorum yapmak mı ? hadi kolay gelsin. Gerçi kolay oluyordur bası bürosuna bağlı 18 kişiymişsiniz. Zeynelin sırtı yere gelmez artık.