site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Antik Kenti’nde Dev Konser

Efes Antik Kenti’nde Dev Konser
11.07.2012
A+
A-

26. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında düzenlenen konserde Şef Herbert Blomstedt yönetimindeki orkestra, Schubert’in 7 numaralı senfonisi ve “Bitmemiş Senfoni” olarak da bilinen 8 numaralı senfonisini seslendirdi.

Viyana Filarmani Orkestrası, 26’ncı Uluslararası İzmir Festivali çerçevesinde Efes Antik Kenti’nde konser verdi.

Viyana Orkestrası’ndan Efes’te Konser

Klasik müziğin gelmiş geçmiş en tanınmış orkestralardan biri olan Viyana Filarmoni Orkestrası’nı, Efes konserinde, çağımızın en saygın şeflerinden Herbert Blomstedt yönetti. Orkestra Franz Schubert’in 7 ve 8. senfonilerini çaldı. Orkestra uzun süren alkışlara Strauss’un Seufzer Galop’uyla teşekkür etti. Konseri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

‘Deniz ve Müzik Turu’ kapsamında yola çıkan ve Efes Ticaret Agorası’nda kendileri için hazırlanan 200 metrekarelik, ses ve rüzgar perdeleriyle korunan özel sahnede konser veren Viyana Filarmoni Orkestrası’nı izlemeye, aynı gemide seyahat ettikleri yabancı izleyiciler de geldi.

Malta- İstanbul- Kuşadası- Pire- Malta turu boyunca her durakta orkestradan farklı programlı bir konser dinlemek üzere yola çıkan sanatsever grubu, dünyanın en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Efes’i kıdemli arkeologlar eşliğinde gezdi. Antik kente hayran kaldıklarını belirten konuklar, böyle bir mekanda Viyana Filarmoni Orkestrası’nı dinlemenin paha biçilmez bir şans olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin ve Efes’in tanıtımı için büyük önem taşıyan konserle, Efes Ticaret Agorası festival mekanları arasına girdi. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, Uluslararası İzmir Festivali ile tarihi mekanları sanatla buluşturarak İzmir ve Efes’in tanıtımında çok önemli bir rol üstleniyor.

Veysel EROL/SELÇUK (İzmir) (DHA)

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Selçuk Belediyesinin etkinlikleri için restorasyon bahanesi ile kapalı olan Efes diğer etkinlikler için nasıl açık oluyor anlamadım. Bu çifte standart uygulamasını kınıyorum.

  2. selçuklu bir vatandas dedi ki:

    bende gelsem “serge Gainsbourg” gibi sarki soylesem olmaz mi? 🙂

  3. Nasıl ya? dedi ki:

    Bu tip konserlerden neden ÖNCEDEN haberdar olamıyoruz da, bittikten sonra ancak haberini okuyoruz???

  4. Anonim dedi ki:

    efesin eskimesi ne oluyor.