site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Antik Kenti dev konsere ev sahipliği yaptı

Efes Antik Kenti dev konsere ev sahipliği yaptı
31.05.2015
A+
A-

foto 3

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO)2014-2015 konser sezonunun kapanışını Efes Antik Kentinin muhteşem atmosferinde gerçekleştirdi. Müziğin insan ruhunda ve bedenindeki iyileştirici etkisini; Dünya Kültür Mirası (UNESCO) Asıl listesine dahil olması için gün sayılan Efes Antik Kentinde sanatseverlere gösteren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı konsere Eşi Ayşen ve oğlu Uğur Bakıcı ile birlikte geldi. Konseri ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Eşi Ebru Aksoy, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ile çok sayıda yerli ve yabancı sanatseverler izledi.

İlk olarak İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının sahne aldığı konser, daha sonra Şef Alessandro Cedrone’nin yönettiği ve Ankara Devlet Çoksesli Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel eserleri ile devam etti. Astor Piazzolla ve Martin Palmari’nin tango eserlerinin seslendirildiği konserin solistleri Tolga Salman ile Evrim Keskin izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

İzmir ve çevre ilçelerden Konser için gelen sanatseverler, Efes Antik Kentinde böyle bir konseri izlemekten büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.

foto 1

foto 4

foto 5

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Selçuk’taki Anadolu lisesi THM.konseri de çok güzel idi,Emeği geçen ve başta öğretmen Yahya Murat UKAP’a teşekkür ediyoruz.