site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

“Efes Antik Kanal Projesi”nde Önemli Gelişme

“Efes Antik Kanal Projesi”nde Önemli Gelişme
07.05.2015
A+
A-

TJ3A1682

DSİ Kurmayları “Antik Kanal Projesi” için Selçuk’ta…

Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil edilmesine bir adım kala Selçuk’ta büyük projelerin hayata geçirilmesi için de atağa geçildi. AK Parti’nin 35 büyük projesinden biri olan Antik Kanal Projesi için ilk adım Pamucak’tan atılacak. Kurumlar arası işbirliğin giderek güçlendiği Selçuk’ta DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz Pamucak’ta incelemeler yaptı. Selçuk için önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Antik kanal projesinde ilk adımın Pamucak boğazından başlatılacağını müjdeledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz beraberindeki Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Daire Başkanları ve DSİ İzmir Bölge Müdürü Hayati Çelenk Pamucak’ta incelemelerde bulundu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy’dan Antik Kanal Projesi hakkında detaylı bilgi alan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ekibiyle geldiği Pamucak’ta geniş çapta incelemelerde bulundu.

İzmir programı kapsamında bölgede yapılması planlanan projelerin alan çalışmalarını yerinde incelediklerini, bu çerçevede Antik Kanal Projesini de alanda Selçuk Belediyesi yetkilileriyle birlikte incelemek istediklerini kaydetti.

Çalışmaları bütünleştireceğiz

Pamucak’ta denizin boğaz kısımda acil olarak bir çalışma başlatılması gerektiğine dikkat çeken Diniz, denize açılan giriş çıkışta zorluklar olduğunu gördüklerini, bu alanın giriş çıkışlarının hiç vakit kaybetmeden rahatlatmak gerektiğini kaydetti. Bölgenin doğal sit alanıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra bu alana uygun bir iç liman projesi geliştireceklerini belirten Diniz, “Önümüzdeki günlerde izinlere müteakiben bir proje ihalesine çıkacağız. Tabi bunlar biraz zaman alan çalışmalar. Proje ihalesine göre işlerimiz şekillenecek. Burada arkeolojik sit alanında Alt Yapı Yatırımlar Genel Müdürlüğümüzün, Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığımızın çalışmaları var. O çalışmalarla bizim çalışmalarımız bütünleşmiş olacak” dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü olarak Selçuk’a gerekli desteği vereceklerini kaydeden Diniz; “Hedefimiz Selçuk için çok beklenen bu projeyi en kısa zamanda bitirmektir” diye konuştu.

“İdarede devamlılık esastır”

İdarede devamlılığın “esas” olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, bu kapsamda Antik Kanal Projesini 2011 yılında Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatıldığını, şimdi ise AK Parti İzmir 1. Bölge 1.Sıra adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu projeyi ele alarak devam ettirdiğini kaydetti.

“Var olan projelere sahip çıkıyoruz”

Var olan projelere sahip çıkmak ve onları ileriye taşımak istediklerinin altını çizen Başkan Bakıcı, “Hiçbir olumsuz düşünceye kapılmadan var olan projeleri tamamlamaya çalışıyoruz. Ben bu anlamda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na da teşekkür ediyorum. Efes Antik liman projesi sadece ülkemiz açısından değil, dünya açısından da önemlidir. Biz bu bilinç içerisinde hareket ediyoruz. Bugün de burada DSİ Genel Müdürümüz ve daire amirlerimiz ile birlikte alanda incelemeler yaptık. Dolayısıyla bölgemizdeki Küçük Menderes’in temizliği açısından çalışmalar bizzat yerinde inceleniyor. İnşallah bundan sonra Küçük Menderes nehrimiz de temiz bir şekilde akacaktır” dedi.

“Projeler muhakkak sonuç getirecek”

Antik Kanal’ın bulunduğu bölgede doğal sit ve arkeolojik sit olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, Arkeolojik sitte çalışma yapmanın biraz daha güç olduğu, bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletme ve Yatırımlar Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğünün müşterek olarak konuyu takip ettiklerini kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da konuya dahil olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Bu projeler muhakkak sonuç getirecektir. İlk etapta yapılacak şey de denizdeki balıkçı barınakları olarak değerlendirdiğimiz kısımda teknelerin girişini engelleyen ağız kısmının açılması ve ön bir temizlik yapılması gerekiyor. Daha sonra da doğal sit olarak ifade edilen iç limanın da hayata geçirilerek uygun bir yapıya dönüştürülmesidir” dedi.

“Birinci Etap kısa sürede başlayacak”

Doğal sitin Pamucak köprüsüne kadar olan 500 metrelik bölümde ilk çalışmaların yapılacağını belirten Başkan Bakıcı; “Pamucak’ta yapılacak olan Birinci etap bu. İkinci etap antik kanalın açılmasıyla ilgilidir. Dolayısıyla burası arkeolojik sit alanı olduğu için çok daha detaylı bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu alanda ön izinler alındıktan sonra çalışmalar gerçekleştirilecektir ve hızlı bir şekilde kullanıma açılacaktır” diye konuştu.

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve beraberindekiler Pamucak’ta ki incelemelerin ardından Efes Antik Kentini de gezerek, bölge hakkında geniş bilgi aldı.

TJ3A1619

TJ3A1856

YORUMLAR
  1. vatandas dedi ki:

    HALK EKMEK İCİN TESEKKUR EDERİZ LAKİN EKMEĞİ NE OLUR Bİ İNCELEYİN İLGİNİZE TESEKKÜRLER

  2. Anonim dedi ki:

    bırakınız bu işleri kurmay beyler. hayal bu söyledikleriniz 3 yıldır aynı hikayeyi dinliyoruz

  3. Anonim dedi ki:

    Çılgın proce…..

  4. Anonim dedi ki:

    al bi seçim zırvası daha..35 projeymiş de hep laf, ne oldu.
    şimdiye kadar ne yaptınız?? İzmir e.
    siz önce bi küçük menderesi kurtarın, çamur akıyor mendereste..ayıp be.