site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Eczacıların Başkanı Sayılkan: Maske dağıtmaktan görevimizi yapamaz hale geldik!

İzmir Eczacı Odası Başkanı Sayılkan, “Maske işinin en başta halledilmesi ve başka şeyler konuşuyor olmamız lazımdı. İyileşmeyle ilgili umut veren veriler paylaşılıyor her gün, diğer yandan her eczane günde yüzlerce maske veriyor. Eczacıların bu dönemde yapması gereken çok daha önemli görevler var, onları yapamaz hale geldik” dedi.

Eczacıların Başkanı Sayılkan: Maske dağıtmaktan görevimizi yapamaz hale geldik!
03.05.2020
A+
A-

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, koronavirüs salgını sürecinde maske dağıtımına yönelik görevin kendilerine verilmesiyle ilgili konuştu. Sayılkan önceki açıklamalarının bazı kesimler tarafından pek anlaşılmadığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maskematik uygulamasına da değinen Sayılkan şunları söyledi:

Eczacı Odası olarak elimizde maske yok. Hatta şu an paramızla maske bulamıyoruz. Piyasadan maske bulmakta zorluk çekiyoruz. Kod gelmeyen ya da elindeki maske yetmeyenler için çözüm önerisi iletmiştik. Tam anlaşılmamış. Buradaki bütün önerilerimiz ve çabamız vatandaşı mağdur etmeden bu sorunu aşmakla ilgiliydi.

Bu arada işlerin sıkıntılı olduğu ortada ki SSK’lı çalışanlar kendi iş yerlerinde kamuda çalışanlar kendi mülki amirliklerinden alacak diye bir şey çıktı. Eczanelerin yükünü hafifletmeye yönelik önlemler de alınıyor. Çünkü yetişmiyor ki! 10 günde bir yeni şifre geliyor. Bu başa çıkılacak gibi değil!

Maskematik çok iyi de geç kalındı. Bir de o sayı yeterli değil. O maskematikler İzmir’in her yerinde olsun müthiş bir şey! Tüm metro istasyonlarında, İZBAN duraklarında olduğu zaman 10 numara bir iş! Sosyal belediyecilikte müthiş bir örnek o. Ben yurt dışında da çok örneği olduğunu sanmıyorum. Kim düşündüyse kutluyorum. İnanılmaz güzel bir şey.

Zaten olması gereken bu! Bunu ücretsiz her yerden insanlar almalı. Bu iş bu kadar sorun haline gelmeden çözülmeliydi. Korona gibi önemli bir salgın yaşıyoruz gündemin birinci maddesi maske! Böyle bir şey olur mu? Maske işinin en başta halledilmesi ve başka şeyler konuşuyor olmamız lazımdı. İyileşmeyle ilgili umut veren veriler paylaşılıyor her gün, diğer yandan her eczane günde yüzlerce maske veriyor. Eczacıların bu dönemde yapması gereken çok daha önemli görevler var, onları yapamaz hale geldik.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.