site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

E-Ticaret Yapmak İsteyen Esnafa Seso Desteği

E-Ticaret Yapmak İsteyen Esnafa Seso Desteği
07.01.2017
A+
A-

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası e-ticaret yapmak isteyen esnaflara ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacak.

Genel ekonomik durgunluk ve turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar, nüfus bakımından avantajsız olan selçuk ilçesindeki ticari yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken yeni seçenekler arayan esnafa e-ticaret seçeneğini sunan SESO çalışmalara başladı. Bu zor günlerde ilçe esnafına seçenek yaratmak için kolları sıvayan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası e-ticaret yapmak isteyen esnaflara ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlamaya başladı. SESO Başkan Vekili Özgür Aydoğan’ın koordinatörlüğünde başlayan çalışma hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafları direk etkilemesede ticaret yapan bazı işyerleri için önemli bir gelişme sağlayabilecek.

Mümkün ise hizmet Selçuk’tan alınacak
İlçede web tasarım ve e-ticaret konusunda hizmet veren firmaların kendileri ile iletişime geçmelerini isteyen SESO Başkan Vekili Özgür Aydoğan “yeterlilik söz konusu ise esnaflarımızı ilçemizde hizmet veren firmalara yönlendirmek tercihimizdir” dedi ve şunları ekledi; “E-ticaret konusunda geride kalmamız için hiçbir sebep yok. Dezavantajımız esnafımızın sorularına cevap bulamaması, teknik yetersizlik ve danışacak tarafsız bir kurum desteğinin olmayışıdır. Bizler SESO olarak ilçemizde e-ticaret yapmak isteyen esnaflara doğru bilgi akışını sağlamak ve sağlıklı bir çalışma altyapısı yaratmak adına e-ticaret konusunda çalışmalarımıza başladık. E-ticaret esnafımızın tamamını direk etkilemesede önemli bir kesimin uzun süredir ilgisini çekmekte olan bir yöntem. Ödeme sistemleri, web hizmetleri ve kargo çözümleri konusunda birçok esnafımızın yeterli şekilde bilgilendirilmediğini görüyoruz. Maliyetleri düşürmek, müşteri sayısı arttırmak, dolayısı ile ticaret hacmini genişletmek açısından e-ticaret oldukça önemli.”

Başkan Güller e-ticaret sektöründeki büyümeye dikkat çekti
Esnafın E-ticarete uyumu konusundaki çalışmalar özellikle meslek odaları tarafından teşvik edilmelidir diyen SESO Başkanı Hayri Güller sözlerine şöyle devam etti; “Esnafımızın e-ticaret konusunda bilgilenmesi ve hızla bu sektördeki yerlerini almaları önemlidir. Aksi takdirde dünyada ve ülkemizde hızla gelişen bu sektörden payımızı almamız mümkün olmayacaktır. Önceki yılı 25 milyar TL hacimle kapatan e-ticaret sektörünün önümüzdeki 2 yıl içinde büyümesini ikiye katlaması öngörülüyor. E-ticaret sitelerinin sayısının artması, mobil platformların gelişmesi ve teslimat seçeneklerine yeni alternatifler gelmesiyle beraber her geçen gün e-ticaret sektörü hem dünyada hem de Türkiye’de hızla büyüyor. 2015 yılında 24.7 milyar liralık bir ekonomi yaratan Türkiye’deki e-ticaret sektörünün bu yıl 35 milyar liraya yaklaşması bekleniyor.”

Nasıl bilgi alınacak?
Bilgi ve danışmanlık talep eden yada e-ticaret konusunda soruları olan esnafların Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile iletişime geçerek isimlerini ve telefon numaralarını kaydettirmeleri yeterli olacak.

Bilgi ve iletişim:
Tel : 0232 892 38 04 – 0232 892 04 47
Faks : 0232 892 80 37
E-posta: [email protected]
Web: www.seso.org.tr
Adres: İsabey Mahallesi 2006 Sokak No:15 Daire:5 Selçuk – İzmir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.