Selçuk Haber

Dünya uçakları artık Selçuklu gençlere emanet

Dünyanın en önemli havayolu şirketlerinden biri olan Boeing’in desteğiyle Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürlüğü “Uçak Gövde Motor Atölyesi” çok sayıda katılımcının bulunduğu bir törenle açıldı. Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’u eğitim üssü yapacaklarının altını çizerek; eğitime verecekleri her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağına dikkat çekti.

Dünya devi Selçuk’ta atölye açtı
Boeing ve İzmir Kalkınma Ajansı desteklediği proje ile Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) bahçesine yapılan yaptırılan “Uçak Bakım Atölyesi” törenle açıldı. İki yıl önce imzalanan protokol ile dünyanın en önemli havayolu ve uzaycılık şirketlerinden Boeing Firması ile iletişime geçen METEM’in çabaları meyvesini verdi. Açılış öncesi Selçuk Ticaret Odasının katkılarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen konuklar daha sonra METEM’de düzenlenen açılış törenine katıldılar. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Ağzıbüyük, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, İZKA Temsilcileri, Oda Başkanları, Okul Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sektörün öncüsü ile temasa geçtik
Törenin açılış konuşmasını yapan ve okulun mesleki ve teknik anlamda her geçen gün büyükbir ilerleme gösterdiğini kaydedenMETEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, “Okulumuzun stratejik planında çağa uygun, gelişen ihtiyaçlara uygun bir şekilde eğitim verilmesi için bir hedef belirledik. Dünyada gelişen havacılık sektöründeki teknisyen eksikliğini gidermek için uçak bakım alanı kurulması hedefimizdi. 2014 yılında İZKA tarafından okulların projelerinin desteklenmesi ile ilgili bir proje yarışması düzenlendi. Bizim hazırladığımız proje kabul edildi. Biz de ilçe kaymakamlığımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Ticaret Odası ile proje ortağı olduk” dedi.
Biraraya gelinen bu ortak birliktelik ile hazırlanan projenin İZKA tarafından kabul edildiğini ve sadece atölye binasına ihtiyaç kaldığını belirten Yeşilyağcı; “Bu kapsamda sektörün öncülerinden Boeing Şirketi’nin Türkiye’deki öncüleriyle temasa geçtik. Binamızın projesi hazır olduğu için firmadan olumlu yanıtlar aldık. Binamız kuruldu. Diğer ortaklarımızla birlikte bu projeyi hayata geçirdik” dedi.
Bu süreç içerisinde proje ortaklarından da maddi, manevi büyük destek aldıklarını kaydeden Yeşilyağcı; bu projeyi destekleyen ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Boeing’in uçakları Selçuklu gençlere emanet
METEM’e açılan Uçak Bakım Atölyesi ile uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl; “Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek” dedi.
Havacılık sektörü içerisinde uçak bakımının çok kritik bir alan olduğuna dikkat çeken Işıl; “Önümüzdeki 20 yıl içerisinde küresel ekonominin büyümesine bağlı olarak hava yolu şirketleri de büyüyecek. Uçak sayısının artmasına bağlı olarak uçak onarım ve bakımı yapılması için uçak bakım teknisyenlerine ihtiyaç duyulacak. 2034 yılına kadar tüm dünyada yaklaşık 610 bin uçak bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacak” dedi.
Açılışı yapılan bu atölyeden bu yıl 130 öğrenci, önümüzdeki yıl ise 200 öğrenci hedeflediklerini kaydeden Işıl; “Bu okuldan yetişecek ilk uçak bakım teknisyenlerini görmek için biz de Boeing olarak sabırsızlanıyoruz. Çünkü bizim uçaklarımız da bu teknisyenlere emanet olacak” diye konuştu.

Başkan Bakıcı: Ara eleman yoksa ekonomik gelişme yok
Her çalışmada kurumlar arası işbirliğini önem verdiğini bu projede de Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı’yı kurumlar arası işbirliğinde gösterdiği çabalarından dolayı tebrik ederek konuşmasına başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Boeing firmasının yaptığı bu katkının farklı açıdan önemli olduğunu kaydetti. Hava ulaşım sektörünün giderek geliştiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim kurumlarının da önemini vurguladı.
Mesleki ve teknik eğitimde ara eleman yetiştirmenin ülkeler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Ara elaman yetiştirmeyen ülkelerin gelişmesinin çok da mümkün olmadığını biliyoruz. Özellikle son dönemlerde meslek lisesi, memleket projesi ile biz meslek liselerini birincil konuma getirmenin yol ve yöntemlerini muhakkak bulmak zorundayız” dedi.

Selçuk eğitim üssü olacak
Selçuk’ta tarım ve turizm sektörlerine ek olarak üçüncü, dördüncü sektörleri yaratmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Selçuk’u eğitim üssü yapacağız dedik. Eğitime, özellikle de mesleki ve teknik eğitime vereceğimiz her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağını biliyorum. Dolayısıyla hep birlikte bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz” diye konuştu.
İzmir Kalkınma Ajansı, Boeing Şirketi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi,Selçuk kaymakamlığı ve Selçuk Ticaret Odasının çok büyük katkılarıyla hayata geçirilen bu atölyenin Selçuk’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Selçuk Kaymakam Ayhan Boyacı; “Havacılıkta çok büyük hamleler gösterilen ilçemizde talih, kalkınma ve eğitim yönünde biraz daha mükemmelleşecek.” dedi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar Uçak Bakım atölyesinin açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Atölyeyi gezen katılımcılar, eğitim gören öğrencilerden bilgi aldılar. Simülasyonu da kullanan katılımcılar, uçağın kalkış ve iniş konusunda öğrencilerden bilgi aldılar.

Exit mobile version