site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dünya uçakları artık Selçuklu gençlere emanet

Dünya uçakları artık Selçuklu gençlere emanet
22.12.2015
A+
A-

Dünyanın en önemli havayolu şirketlerinden biri olan Boeing’in desteğiyle Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürlüğü “Uçak Gövde Motor Atölyesi” çok sayıda katılımcının bulunduğu bir törenle açıldı. Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’u eğitim üssü yapacaklarının altını çizerek; eğitime verecekleri her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağına dikkat çekti.

Dünya devi Selçuk’ta atölye açtı
Boeing ve İzmir Kalkınma Ajansı desteklediği proje ile Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) bahçesine yapılan yaptırılan “Uçak Bakım Atölyesi” törenle açıldı. İki yıl önce imzalanan protokol ile dünyanın en önemli havayolu ve uzaycılık şirketlerinden Boeing Firması ile iletişime geçen METEM’in çabaları meyvesini verdi. Açılış öncesi Selçuk Ticaret Odasının katkılarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen konuklar daha sonra METEM’de düzenlenen açılış törenine katıldılar. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melih Ağzıbüyük, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, İZKA Temsilcileri, Oda Başkanları, Okul Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sektörün öncüsü ile temasa geçtik
Törenin açılış konuşmasını yapan ve okulun mesleki ve teknik anlamda her geçen gün büyükbir ilerleme gösterdiğini kaydedenMETEM Müdürü Sedat Yeşilyağcı, “Okulumuzun stratejik planında çağa uygun, gelişen ihtiyaçlara uygun bir şekilde eğitim verilmesi için bir hedef belirledik. Dünyada gelişen havacılık sektöründeki teknisyen eksikliğini gidermek için uçak bakım alanı kurulması hedefimizdi. 2014 yılında İZKA tarafından okulların projelerinin desteklenmesi ile ilgili bir proje yarışması düzenlendi. Bizim hazırladığımız proje kabul edildi. Biz de ilçe kaymakamlığımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Ticaret Odası ile proje ortağı olduk” dedi.
Biraraya gelinen bu ortak birliktelik ile hazırlanan projenin İZKA tarafından kabul edildiğini ve sadece atölye binasına ihtiyaç kaldığını belirten Yeşilyağcı; “Bu kapsamda sektörün öncülerinden Boeing Şirketi’nin Türkiye’deki öncüleriyle temasa geçtik. Binamızın projesi hazır olduğu için firmadan olumlu yanıtlar aldık. Binamız kuruldu. Diğer ortaklarımızla birlikte bu projeyi hayata geçirdik” dedi.
Bu süreç içerisinde proje ortaklarından da maddi, manevi büyük destek aldıklarını kaydeden Yeşilyağcı; bu projeyi destekleyen ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Boeing’in uçakları Selçuklu gençlere emanet
METEM’e açılan Uçak Bakım Atölyesi ile uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl; “Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek” dedi.
Havacılık sektörü içerisinde uçak bakımının çok kritik bir alan olduğuna dikkat çeken Işıl; “Önümüzdeki 20 yıl içerisinde küresel ekonominin büyümesine bağlı olarak hava yolu şirketleri de büyüyecek. Uçak sayısının artmasına bağlı olarak uçak onarım ve bakımı yapılması için uçak bakım teknisyenlerine ihtiyaç duyulacak. 2034 yılına kadar tüm dünyada yaklaşık 610 bin uçak bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacak” dedi.
Açılışı yapılan bu atölyeden bu yıl 130 öğrenci, önümüzdeki yıl ise 200 öğrenci hedeflediklerini kaydeden Işıl; “Bu okuldan yetişecek ilk uçak bakım teknisyenlerini görmek için biz de Boeing olarak sabırsızlanıyoruz. Çünkü bizim uçaklarımız da bu teknisyenlere emanet olacak” diye konuştu.

Başkan Bakıcı: Ara eleman yoksa ekonomik gelişme yok
Her çalışmada kurumlar arası işbirliğini önem verdiğini bu projede de Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı’yı kurumlar arası işbirliğinde gösterdiği çabalarından dolayı tebrik ederek konuşmasına başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Boeing firmasının yaptığı bu katkının farklı açıdan önemli olduğunu kaydetti. Hava ulaşım sektörünün giderek geliştiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim kurumlarının da önemini vurguladı.
Mesleki ve teknik eğitimde ara eleman yetiştirmenin ülkeler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Ara elaman yetiştirmeyen ülkelerin gelişmesinin çok da mümkün olmadığını biliyoruz. Özellikle son dönemlerde meslek lisesi, memleket projesi ile biz meslek liselerini birincil konuma getirmenin yol ve yöntemlerini muhakkak bulmak zorundayız” dedi.

Selçuk eğitim üssü olacak
Selçuk’ta tarım ve turizm sektörlerine ek olarak üçüncü, dördüncü sektörleri yaratmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Selçuk’u eğitim üssü yapacağız dedik. Eğitime, özellikle de mesleki ve teknik eğitime vereceğimiz her katkının bu bölgenin kalkınmasında önemli bir dinamizm sağlayacağını biliyorum. Dolayısıyla hep birlikte bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz” diye konuştu.
İzmir Kalkınma Ajansı, Boeing Şirketi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Belediyesi,Selçuk kaymakamlığı ve Selçuk Ticaret Odasının çok büyük katkılarıyla hayata geçirilen bu atölyenin Selçuk’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Selçuk Kaymakam Ayhan Boyacı; “Havacılıkta çok büyük hamleler gösterilen ilçemizde talih, kalkınma ve eğitim yönünde biraz daha mükemmelleşecek.” dedi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar Uçak Bakım atölyesinin açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Atölyeyi gezen katılımcılar, eğitim gören öğrencilerden bilgi aldılar. Simülasyonu da kullanan katılımcılar, uçağın kalkış ve iniş konusunda öğrencilerden bilgi aldılar.

DSC_7197

DSC_7208

DSC_7101

DSC_7103

DSC_7122

DSC_7164

DSC_7168

DSC_7184

DSC_7193

YORUMLAR
  1. Sercan endes dedi ki:

    Diğer çekilen fotoğraflara nereden ulaşabiliriz ?

  2. Anonim dedi ki:

    Zeynel Bey Vefa Ülgür’ün anahtar teslim ettiği yüksek okulu daha açamadınız. Şimdi kalkmış uçak motor okulunun açılışında poz veriyorsun. İnsan biraz utanır.

    1. mehmet dedi ki:

      Onu Zeynel Bakıcı’ya değil YÖK’e sor anonim. Okulun her şeyi hazır ancak DEU ve YÖK’ten kaynaklanan sorunlar için seneye sarktı. Biraz araştırma yaparsanız gerçeği öğrenirsiniz hemen herşeye inanmayın 🙂

  3. Anonim dedi ki:

    Lütfen düzeltmenizi istiyorum selçuklu gençler değil,selcukta okuyan gençler olarak değiştiriniz.

  4. droid dedi ki:

    Doğru Bilgi : Boeing havayolu şirketi değildir !! Amerikan askeri,sivil uçak ve helikopter üreticisidir.

  5. Anonim dedi ki:

    Vefa Ülgür yüksek okul sözünü YÖKten alamadı diye kıyameti kopartmıştınız Mehmet.Ayrıca iktidar partisinin belediyesinde böyle bir mazeret ancak ve ancak basiretsizlik ve becerisizliktir. Hatırlarsan AKP belediye seçimlerinde belediyenin iktidar partisinden olursa herşeyin toz pembe olacak kadar muhteşem olacağını, bütün imkanların ve kaynakların Selçuk’ta olacağını söylemişti. Seçimden sonra havai fişek patlatmakla, belediyeye yandaş ve akraba doldurmakla hizmet olmuyor. Belediye borç batağında. Bence asıl araştırma yapması ve dün verilen sözleri hatırlaması gereken sizsiniz.