site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dünya Makedon Kongresi Başkanı Selçuk Kaymakamını Ziyaret Etti

Dünya Makedon Kongresi Başkanı Selçuk Kaymakamını Ziyaret Etti
13.03.2015
A+
A-

Dünya Makedon Kongresi

Dünya Makedon Kongresi Başkanı ve Üsküp Gazibaba Belediye Başkan Yardımcısı Todor Petrov, Müslüman Makedonlar Birliği Başkanı İsmail Bojda, Üsküp Üniversitesi, Türk Filoloji Fakültesi Türkçe Öğrt. Üyesi Prof. Dr. Mariya Leontiç, Makedonya Türkiye Yeni Büyükelçisi İliya Yordanovski ve Selçuk Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkan ve üyeleri Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı makamında ziyaret ettiler.

Dünya Makedon Kongresi Başkanı ve Üsküp Gazibaba Belediye Başkan Yardımcısı Todor Petrov yaptığı konuşmada “ Daha önce geldiğimizde Meryemana evini ziyaret ettik, çok güzel ve tarihi bir yapı, bizim için de çok anlamlı kutsal bir mekan, Dünyada birçok yerde yaşayan ve Türkiye’de de çok sayıda bulunan biz Makedonlar olarak Selçuk’ta ki Meryemana evinde birçok dilde levhalar gördük, sizlerden istediğimiz de eğer bir sakıncası yoksa Makedonca bir levhanın da burada bulunması bizi çok sevindirecek ve onurlandıracak, bu vesileyle Makedon turistlerin Selçuk’a ziyaretlerinin artacağından eminim”dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da konuşmasında “Sizleri burada ağırlamaktan çok memnun oldum, daha önceki yıllarda Makedonya Cumhurbaşkanını da burada ağırlamıştık, bahsettiğiniz konu ile alakalı biz bakanlığa görüşümüzü sunarız, Bakanlık onayladığı takdirde memnuniyetle o levhaları da uygun bir yere yerleştiririz, dünyadaki Makedon kardeşlerimizi ilçemize bekliyoruz” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Misafirlere Artemis heykeli ve ilçemizi tanıtıcı kitaplar hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.