site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dünya Çocukları Kuşadası’na ve Efes’e Gelecek

Dünya Çocukları Kuşadası’na ve Efes’e Gelecek
17.09.2012
A+
A-

Çocuklu ailelere hizmet veren, dünyanın en önemli tatil firmalarından Amerikan Disney Cruise’e ait ‘Disney Magic’ adlı gemi, gelecek yıldan itibaren Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ni programına aldı. Amerikalı, Kanadalı, İngiliz seyahat yazarları da konuk çocuklar için hazırlanan aktiviteleri izlemek için Kuşadası’na davet edildi.

Türkiye’yi ziyaret eden kruvaziyer gemilerine hizmet veren en önemli tur operatörlerinden Tura Turizm ve Disney Cruise tarafından davet edilen konuk yazarlar Kuşadası’na geldi. Konuk yazarlara, ilk seferini 2013 yılında yapacak olan Disney Magic adlı gemiyle gelecek çocuklara, Kuşadası’nda bulundukları süre içinde, heyecanlı ve unutamayacakları saatler geçirtmek için, Tura Turizm’in hazırladığı aktiviteler izlettirildi. Konuk yazarlar ilk olarak İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki St. Jean Kilisesi’nde sahnelenen arkeolojik macera oyunu ‘Define Avı’nı izledi.Yine Selçuk’ta bulunan Efes Antik Kenti’nde hayali kazı yapıldı, Şirince’deki Taş Mektep’te de konuk çocukların, İngilizce bilen öğretmenler eşliğinde, boncuklalarla nasıl kolye, küpe ve bileklikler yapacağı gösterildi.

Kısmet Otel’de akşam yemeği verilen konuk yazarlara Roma Dönemi kostümleri giydirilip, defne taçlar takıldı. Gladyatörlerin gösterisiyle Kleopatra’nın konukları selamlamasından sonra mum ışığında akşam yemeği yendi.

Amerikan firmasının rotasının Türkiye’ye çevrilmesi konusunda büyük çabalar harcadıklarını söyleyen Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Öner, “Önümüzdeki yaz Kuşadası’na gelecek olan konuklar için planlanan kara gezileri ve aktiviteleri konuk yazarlara tanıttık. Ülkemizin dünyanın önde gelen kruvaziyer gemilerine ev sahipliği yapması için çabalarımız devam edecek” dedi.

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.