site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Down Sendromlu Çocuklar Selçuk’ta kahvaltıda buluştu

Down Sendromlu Çocuklar Selçuk’ta kahvaltıda buluştu
01.05.2015
A+
A-

Down Sendromu Çocuklar Selçuk (3)

İzmir Down Sendromu Derneği üyeleri Down Sendromu çocuklar ile birlikte Selçuk’ta sabah kahvaltısında buluştular. Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliğinin ev sahipliğinde Yedi uyurlar bölgesindeki gözleme bahçesinde bir araya gelen dernek yöneticileri ve üyeleri, Down Sendromu çocuklarla birlikte daha sonra Efes Antik kentini gezerek, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Ailelerle birlikte 70 kişinin katıldığı sabah kahvaltısının ev sahipliğini Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği üyeleri yaptı. Temiz havasıyla ünlü Yediuyurlar’daki Asker’in Yeri’nde bir araya gelen grup, burada yöresel kahvaltı çeşitlerinin bulunduğu nefis bir kahvaltı yaptılar.

Amaçlarının Down Sendromunun hastalık olmadığını genetik bir farklılık olduğunu topluma öğretmek, farkındalık yaratmak, bilgi ve beceri doğrusunda her işi yapabileceklerini göstermek olduğuna dikkat çeken İzmir Down Sendromu Üyesi Sevim Türkmen, bu çerçevede çocukların doğadan faydalanmaları, çevreyi tanımaları ve temiz hava almak,sağlıklı koşullar içerisinde yetiştirilmeyi sağlamak ve kaynaşmak için Selçuk’ta böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Derneğin faaliyetlerinden bahseden Sevim Türkmen,”Çocuklarımız tabi ki özel, bizlerde özeliz. Çünkü onların anneleriyiz, aileleriyiz. Hep birlikte çevremize farkımızı fark ettirmek istiyoruz. İnsanların bizim birer birey olduğunu, diğer insanlar gibi onlarında bilgi beceri doğrultursunda herşeyi yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Biz mutlu olmak istiyoruz. Onlarla zaten mutluyuz ama çevremizinde bizimle birlikte mutlu olup bizim sevgimizi paylaşmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (İDSD) Gülnaz Rodoplu, en büyük amaçlarının Down Sendromu çocukların diğer çocuklar gibi normal okullarda okumasını istediklerine dikkat çekti. Bu çocukların da diğer çocuklar gibi kaynaşmalarını istediklerini, bu çerçevede alt sınıflarda olmasını istemediklerine vurgu yapan Rodoplu; “Diğer ülkelerde olduğu gibi bizim çocuklarımızın da aynı sınıflarda diğer çocuklarla birlikte olmalarını istiyoruz. Yani ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz” diyerek, kendilerini Selçuk’ta yalnız bırakmayan Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği üyelerine teşekkür etti.

Sabah kahvaltısının ardından önce Yedi uyurlar mağarasını gezen, ardından Efes Antik Kentini gezen dernek üyeleri ve Down Sendromu çocuklar, tarihi ören yerlerinde bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

Down Sendromu Çocuklar Selçuk (1)

Down Sendromu Çocuklar Selçuk (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.