site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dolandırıcılara kanmayın

Dolandırıcılara kanmayın
07.07.2015
A+
A-

DSC_5603

Türkiye’nin sorunu haline gelen telefon dolandırıcılığı Selçuk’ta da birçok kişinin canını yaktı. Özellikle mahalleye dönüşen köylerde artış gösteren olaylara karşı Jandarma vatandaşları uyardı.

İLÇE Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü son günlerde çok sayıda dolandırıcılık ihbarı aldı. Telefon dolandırıcılığı yöntemiyle vatandaşlara kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtarak kişiye talimat vererek bankaya para yatırmalarını istiyor. Bu gibi olaylara inanılmaması gerektiğini söyleyen güvenlik güçleri, en yakın güvenlik şubesine gidilerek ihbarda bulunulması gerektiğini söylediler.

HER YOLU DENİYORLAR

Telefon dolandırıcıları, yıllardır, sahte kimliklerle çıkarılan cep telefonundan kurbanlarını arayarak kendilerini polis, savcı, hâkim olarak tanıtıyor, ardından da polis telsiz sesi eşliğinde konuşarak banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, adlarının terör örgütü soruşturmasında geçtiği gibi yalanlarla kendileriyle sözde ortak çalışmalarını istiyor. Telefonla ararken bazı bilgisayar programlarını kullanarak numaralarını polis ya da jandarmanın telefonları gibi gösteren dolandırıcıların, kurbanlarını korkutarak banka hesaplarında hareket olmasını gerektiğini, bu amaçla verecekleri hesap numaralarına para transfer etmelerini istiyor ya da bankada polise yakalanmamak için para ve altınları kameraların olmadığı çöp tenekelerine bıraktırdığı biliniyor. Buna benzer birçok yöntemlerle vatandaşları dolandıran şahıslara hiçbir şekilde inanılmaması gerektiği her fırsatta yetkililer tarafından dile getiriliyor.

DOLANDIRICILARA KANMAYIN

Dolandırıcıların başvurduğu diğer yöntemlerin ise “Adınıza suçta kullanılmak üzere telefon hattı çıkartılmış. Terör örgütü hesaplarınızda para havalesi yapıyor. Hattınızdan savcı, hakim ya da subaylar taciz edilmiş. Hırsızlık olan kuyumcuda kimliğinizin fotokopisi bulunmuş. Evdeki altınlarınızla, bulunan altınları karşılaştıracağız. Türk Bayrağı’nı indiren kişiler adınıza telefon kullanıyor, teröristleri yakalayacağız” diye sıralandığı bildirildi. İlçe Jandarma ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu gibi telefon dolandırıcılarına inanılmaması gerektiğini yineledi.

YORUMLAR
  1. selcuk lu dedi ki:

    Gecenlerde ayni telefon geldi emniyet olu kisilerin adina hat cikartildigini v3 bir sey yapilamiyacagini anlatti kime sikayet edilecek kim dur diyecek…

  2. selcuk lu dedi ki:

    Sahsen konusabildigim insanlari bu konuda yardimci olmaya calisiyorum.teyzeler diyor ki savcimispolis mis arayan bende bu kisilere bilgi vermemelerini ve polislik bir sey varsa adresimizin belli oldugu konusunda yardimci olmaya calisiyorum..