site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dokuz Eylül Üniversitesi Selçuk MYO İnşaatı Başlıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Selçuk MYO İnşaatı Başlıyor
18.04.2013
A+
A-

selcuk-universite-protokol (2)

Selçuk’ta eğitime başlayacak ve Selçuk’un ikinci üniversitesi olacak Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binasının inşaatına başlanıyor.

Üniversiteye arsa tahsis etmenin yanı sıra bina yapım işini de üstlenen Selçuk Belediyesi, ihaleyi kazanan Netform Ticaret Limited Şirketi – Emrah Turan Ortak Girişimi ile protokol imzaladı.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı ve Konferans salonunda düzenlenen protokol imza törenine Selçuk selcuk-universite-protokol (3)Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuklu Sivil Toplum Örgütlerinin başkan ve temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile Selçuk halkı yoğun katılım gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 1980li yıllardan beri Selçuk’un iktisadi yaşamının dört ana öğe üzerinde ilerlediğini ifade etti. Bunların Tarım Turizm, Kültür ve Eğitim olduğunu belirten Başkan Ülgür “Selçuk’un üniversite kenti olma hedefi uzun yıllardır var olan bir hedef. Bu anlamda ipi göğüslemiş olmaktan, Selçuk’a iki önemli eğitim kurumunu, THK ve Dokuz Eylül Üniversitesini kazandırmış olmaktan, belediye başkanı olarak onur duyuyorum. THK Üniversitesi kapasitesini arttırarak yoluna devam ediyor. Bu gün burada bina yapım işi protokolünü imzaladığımız Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binası da 300 gün içinde yani 10 ayda yüklenici firma tarafından tamamlanacak. Bu koşular altında bu iki üniversitemiz sayesinde 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılında Selçuk’ta 4 – 5 bin üniversite öğrencisi, yüzlerce akademisyen olacak ve bu Selçuk’a önemli yararlar sağlayacak. Bu doğrultuda bu gün yapılan bu protokolün önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Selçuk Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine yine Selçuk Belediyesi tarafından 14 Mayıs Mahallesi Kartal altı Mevkiinde inşa ettirilecek Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu eğitim tesisi İhalesi 21 Mart 2013’de tamamlandı.  Yaklaşık maliyeti 4 milyon 334 bin 350 TL olarak belirlenen yapının ihale bedeli 3 milyon 55 bin TL.İnşaatı 10 ay sürecek bina 7 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 2300 metrekare taban alanı olacak. Bodrum artı 2 kat olarak inşa edilecek olan yapı 5700 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bünyesinde derslikler, araştırma ve bilgisayar laboratuarları, eğitmen odaları, 120 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhane, kütüphane ve servis birimleriyle tam donanımlı bir yüksekokul binası olarak hizmet verecek olan yapının inşaat kontrollüğü Selçuk Belediyesi bünyesinde görevli teknik elemanlar tarafından yürütülecek.

selcuk-universite-protokol (1)

selcuk-universite-protokol (4)

YORUMLAR
  1. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun. Bir taraftan güzel gelişmeler yaşanırken..Bir taraftan da Su kemerleri, istasyon binaları, eski reji binası ile çevrili ve koruma alanı sınırları içinde kalan alanda iş makineleri ile kazı yapılması, çimento kullanımının yoğun olduğu imalatlar konusunda da bir görünürlük ve şeffaflık gerekmekte… Üniversite Kenti olmanın yanısıra, sahip olduğu kültür varlığı potansiyeli ile de kentin varlığını sürdürmesi gerekiyor. Bunu gözardı etmeyelim lütfen….. Biraz daha hassasiyet…

  2. Anonim dedi ki:

    sayın başkanı bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. selçuk için gerçekten çok önemli bir projeydi. ve sonunda gerçekleşti.

  3. Canan ÇAYIR dedi ki:

    İsimsiz alkışlamalar…. İsimsiz çamur atmalar… Belediyenin kültür ateşesinin bu aralar çok iş var galiba… Kültür varlıkları ile ilgili konularda pek bi duyarsız!?!?

  4. mebrure seyhan dedi ki:

    belediye birazda belediyecilik yapıp halka hizmet edip Selçukta yaşam kalitesini artırsa iyi olacak. Havakirliliği: Selçuk, Kötü, yarım yapılmış yollar: Selçuk, Çağdaş yaşam alanı olmayan sayılı ilçeler:Selçuk….

  5. molla arslan dedi ki:

    vefa baskani icten kutluyorum, gercekten selcugumuz icin cok yararli bir adim ki selcuk gercekten bu tur atilimlari fazlasi ile hak eden bir ilce, umarim turizm konusunda da belirli bir caba harcanir ve selcuk eski gunleine kavusur tum temmennimiz bu, tekrar tum katkisi olan herkesi tebrik ediyorum,

  6. Anonim dedi ki:

    SEVGİLİ CANAN ÇAYIR. UZUN ZAMANDIR YORUMLARINIZI TAKİP EDEN BİR OKUYUCU OLARAK. SİZDE BELEDİYEYE KARŞI BİR KIRIKLIK OLDUGUNU DÜŞÜNÜR DURUMA GELDİM. ÜŞENMEDİM HAKKINIZDA BİLGİ EDİNMEYE KALKTIM. DUYDUM Kİ BELEDİYEDEN İŞİNE SON VERİLMİŞ BİR ÇALIŞANMIŞSINIZ. SORARIM ŞİMDİ SİZE SİZ BELEDİYE DE ÇALIŞIR İKEN BURDAN SLLAMIŞ OLDUKLARINIZI NE KADAR UYGULUYORDUNUZ. NEDEN KOVULUNCA BELEDİYE KAKA OLDU. YOKSA DİĞER MİMAR ARKADAŞLARI KISKANIR BİR DURUMUNUZMU SÖZ KONUSU.

  7. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Kırıklık oldu evet. İşten çıkarılma sebebi olarak sözle ifade edilen “Canını yakmak istedim” (?!?!?) olunca; yasal bir dayanak olmadan çamur atmak şeklinde ve hatta hakaretlere maruz kalmak olunca… yapılan işlerin standardı hakkında yaptığım yorumlar birilerini rahatsız ediyor, ki etsin zaten. Bi dönüp baksınlar kendilerine. Niyetim benimle birlikte aynı süreci yaşayan arkadaşlarımın durumunu da görünür kılmaktı. Başka bir yöne evrilmesi de doğal bir süreçtir. Biraz daha araştırın isterseniz beni. Hatta fırsat bulursanız tanışalım, dedikodu kazanının dışında gerçek olanı öğrenebilirsiniz… Ki bu korku cumhuriyetinde gerçek olanı öğrenmeniz de pek mümkün değil. Belediyeden ne almam gerekiyor bu konuyu da pek anlamış değilim. Ha onların benden almaları gereken kısmı konusunda suallerinizi yönelteceğiniz kişi sanırım ben değilim. Esas amacın kaliteli hizmet anlayışı olmasını savundum ve buna da devam ediyorum Selçuk dışında da bir dünya var ve bağlantı olmadan yapılanların ne kadar sığ ve yetersiz olduğunu farketmek zor. biraz alkış uğruna, biraz çevresindekileri ihya etmek uğruna, “ben yaptım oldu kime ne” söylemi ile ve hatta egonun şişirilmesi uğruna yapılan işleri halen eleştirmeye devam ediyorum. Bunu da değiştirmeye niyetim yok. Güzel şeylere çamur atmak benim işim değil meraklanmayın… Esen kalın, şen kalın….