site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Doğanın Bağrından Antik Dünyaya Adımlamak

Doğanın Bağrından Antik Dünyaya Adımlamak
22.02.2017
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Kızılağaç Köyü – Kıyıkışlacık arasındaki antik coğrafyada doğa yürüyüşü gerçekleştirecek.

Doğanın bağrından ilerleyerek egenin fazla bilinmeyen, denize nazır antik kenti, Iasos’a adımlayacak olan doğa severlerin rotası oldukça renkli.

Rotanın başlangıç noktası olan kızılağaç köyünde gür çamların bol oksijeni eşliğinde yeşilin bağrında yürümeye başlayacak olan doğa severleri harika bir rota bekliyor. Manzarası bol ve son derece renkli bir rotada orta zorlukta bir yürüyüş sonrası yürüyüşçüler Ege denizinin mavisi ile buluşacaklar.

Zirve Dağcılık üyelerinin yürüyüş güzergahlarının bitiş noktasında ise Kıyıkışlacık içindeki Iasos Antik Kenti bulunuyor. İasos, Milas’a 28 km. uzaklıktaki Kıyıkışlacık Köyü içerisindeki üç tarafı denizle çevrili bir yarımada üzerine kurulmuş etkileyici bir antik şehir. Mitolojiye göre Argos’tan gelenler tarafından kurulduğu ve ismini kolonistlerin başı Iasos’tan aldığı söylenmektedir. M.Ö. 5. yüzyıla kadar İasos hakkında eski kaynaklarda bilgi yoktur. Kentin kurulduğu alan önceleri bir ada iken daha sonra adanın denizle birleştiği berzah dolmuş ve ada, yarımada haline dönmüştür. Antik kente ait önemli yapılar bu yarımada üzerinde yer almaktadır. Büyük sur, su kemerleri, mezarlar ile balık pazarı olarak adlandırılan yapı ise sur dısında yer almaktadır.

Bu eşsiz coğrafyada yürüyüş için 26 Şubat 2017 pazar günü sabah saat 7.00’da Selçuk otogar karşısındaki ADD Ahmet Ferahlı parkında toplanacak olan Zirve Dağcılık üyeleri yaklaşık 10 km uzunluğundaki rotayı Özgür Aydoğan liderliğinde yürüyecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.