site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Disney Cruise Çocukları Efes, Pamucak, Şirince ve Kuşadası Keyfi Yaptı

Disney Cruise Çocukları Efes, Pamucak, Şirince ve Kuşadası Keyfi Yaptı
23.06.2013
A+
A-

Disney Magic-ephesus

Çocuklara yaşattığı rüya gibi animasyonlar ile Disney karakterlerinin tanıştırıldığı Disney Cruise Line’ın amiral gemisi Disney Magic, tarihinde ilk defa geldiği Akdeniz Bölgesi’nde Aydın’ın Kuşadası İlçesi limanına demirledi.

Bu yıl Türkiye’ye bir kez daha gelecek olan gemideki büyük bölümü çocuk ve gençlerden oluşan 2 bin 400 ABD’li yolcu için özel gezi turları ve animasyon gösterileri hazırlandı. Efes, Meryemana başta olmak üzere çevredeki ören yerlerine düzenlenen 20 ayrı tur programı dışında, gençler ve çocuklara yönelik özel turlar organize edildi. Etkinlikte, tamamı İngilizce konuşabilen 30 sanatçıdan oluşan tiyatro ekibi görev aldı. Pire Limanı’ndan gelen geminin önümüzdeki yıllarda da Kuşadası’nı programına alması için olağanüstü bir organizasyon yapıldı. Tümü üst gelir grubuna mensup ABD’li ailelerden oluşan yolcuların memnun ayrılması için büyük bir çaba harcandı.

HEYECANLI KOŞUŞTURMA

İzmir’in Selçuk ilçesindeki St. John kilisesini gezen çocuklara burada üzerinde ipuçları yazılı parşömenler dağıtıldı. Aileleriyle birlikte ipuçlarına ulaşan çocuklar, iki muhafızın koruduğu Hazine Dairesi’nden buldukları parçaları toplanma yerine getirdi. Burada animasyona katılan bilim adamı rolündekiler de çocukların yardımıyla parçaları birleştirerek ortaya çıkan şekli yorumladı. Çocuklar kadar büyüklerin de heyecanla koşuşturduğu etkinlik sonrası tüm katılımcılara birer armağan verildi.

ANTİK KENTTE KAZI HEYECANI

İkinci grup ise Efes Antik Kenti’nde hayali kazıya katıldı. Antik kent içinde kazı yapılan alanda, önceden toprak yığını altına gizlenen sözde defineyi arayan çocuklar büyük bir heyecan yaşadı. Antik kenti gezen gruplara Tura Turizm’in profesyonel tiyatro ekiplerinin hazırladığı antik dönem yaşamı yansıtıldı. Gladyatörler, Kleopatra ve Kral’ın görev aldığı gösteriler yapıldı.

TAKI YAPTILAR

Üçüncü grup ise Şirince’de takı yapmayı öğrendi. Şirince’deki Taş Mektep’te toplanan gençlere bir usta eğitmen eşliğinde bilezik ve takı yapımı öğretildi. Gençler, yaptıkları takıları hatıra olarak aldı. Aileleri ise Şirince’yi gezip, şarapların tadına bakarak beğendiklerinden bol bol satın aldı.

SU PARKLARINI DOLDURDULAR

Sıcak havada farklı bir aktivite yaşamak isteyenler için ise Adaland Aquaqark ile Pamucak Sahili’ndeki Aqua Fantasy’de serinleme olanağı yaratıldı. Adaland Yunus Parkı’ndaki yunusların gösterisini izleyen Disney Magic yolcuları, daha sonra Adaland Sea Park’ı gezdi, dünyanın en uzun aile kaydırağından kayma olanağı buldu. Kapıda çeşitli kostümler giymiş animatörlerce karşılanan Disney Magic yolcuları, su parkının keyfini çıkardı. Akşam saatlerinde Kuşadası’ndan ayrılan gemiye 20 kişilik Türk tiyatro ekibi bindi. Gece boyunca gemide gösteriler yapacak olan ekip, limanın sonraki durağı olan Yunanistan’ın Mykonos Adası’nda inecek.

Amerikan Disney gemilerinin rotasının Türkiye’ye çevrilmesi konusunda büyük çabalar harcadıklarını belirten Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Öner, “Kuşadası’na ilk kez gelen geminin, yönetiminin ve yolcularının mutlu ve memnun ayrılması için yoğun bir çaba harcadık. GPS’li araçlardan, özel güvenlik görevlilerine, mobil ve klimalı tuvaletlerinden, interaktif şovlara kadar gemiden inen yolcuların konforu düşünüldü. Misafirler için planlanan kara gezileri ve aktiviteleri ile çocuklu ailelere rahat ve unutulmaz bir tatil yaşatmayı hedefledik. Disney firması gerek gemilerin içinde gerekse uğradıkları limanlarda çeşitli interaktif eğlenceler, oyunlar ile her yaştan aile mensubuna, anneanne, dede, torun bile olsalar öğretici, akılda kalıcı ve eğlenceli turlarla hitap ediyor. Biz de Kuşadası’nda bu aktiviteleri planladık” dedi.

DİSNEY GEMİLERİ

Çocuklara unutamayacakları bir tatil yaşatmak isteyen ailelerin tercih ettiği Disney Magic gemisinde tüm aktiviteler çocuklara yönelik hazırlanıyor. İçinde, bar, çocuk kulübü, gece kulübü, Walt Disney temalı tiyatro, SPA ve fitness salonu, kaykaylar, havuzlar, oyun salonları bulunuyor. 294 metre uzunluğundaki gemide 945 animatör ve gemi parsoneli hizmet veriyor. 12 katlı ve 2 bin 600 yolcu kapasiteli dev eğlence gemisi, çocukların hayran olduğu Mickey ve Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy gibi Disney kahramanlarının görüntülerine sahip. Barcelona’dan hareket eden Disney Magic, 13 gün sürecek olan Akdeniz turunda Fransa’nın Monte Carlo, Cannes, Nice; İtalya’nın Floransa, Plea, Roma; Yunanistan’ın Pire, Mikonos; Malta’nın Valetta ile Türkiye’nin Kuşadası limanlarını ziyaret ediyor. Gemide çocukları Disney kahramanları eğlendiriyor.

Disney-Magic

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.