site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Devlet Kurumu Ve Sivil Toplum Kuruluşu İşbirliğine Güzel Bir Örnek

Devlet Kurumu Ve Sivil Toplum Kuruluşu İşbirliğine Güzel Bir Örnek
12.12.2015
A+
A-

Kuşadası Müftülüğü ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği birlikte proje üretmek amacıyla protokol imzaladı.

Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit ile Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz tarafından imzalanan protokol, Kuşadası’nda Devlet Kurumu-STK işbirliği konusunda yapılan ilk anlaşma özelliğini taşıyor.

Edinilen bilgiye göre, Müftülük ve Dernek arasındaki bu protokol bir yıl süreli olacak ve bu protokole göre sosyal, kültürel ve dini ağırlıklı ortak projeler üretilecek. Bu anlaşma kapsamında ilk olarak 1-3 Nisan 2016 tarihleri arısında “Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat ve HZ. İBRAHİM Halveti Sempozyumu“ düzenlenecek. Kuşadası Sealight Resort Otel konferans salonunda düzenlenecek sempozyumda 18. yüzyılın büyük mutasavvıflarından olan Kuşadası Çınar Köyü doğumlu ve İslam aleminde Kuşadalı İbrahim Halveti Efendi diye tanınan büyük din alimi her yönüyle incelenecek ve sempozyum bildirileri Kitap halinde müftülük ve dernek tarafından ortak yayın olarak bastırılacak.

Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit ile Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz tarafından yapılan ortak açıklamada, örnek işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, 2016 yılı Ocak ayından itibaren protokolde belirtilen projeler zamanı gelince programları ile birlikte ilan edilecek ve Kuşadası halkının katılması için davetiyeler gönderilecek ve afişleri şehrin değişik bölgelerine asılacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Bu protokolde yer alan bazı önemli projeler şunlardır; Kuşadası kültürel ve tarihi miras seminerleri projesi, Yabancı dillerde bilgi verebilecek Kuşadası camileri İnfo Deskleri Projesi, Kuşadası Adalızade Mezarlığı Röleve ve Restorasyon Projesi, Kuşadası’ndaki tarikatlar, tekkeler ve dergâhlar kitap çalışması, Kuşadası Kale İçi Camiler ve İslam Dini İngilizce Sunum Projesi, Kuşadası Müftülüğü Tasavvuf Müziği Korosu projesi, Ulvi Adalıoğlu Kadın ve Gençlik Merkezi Gelenekli Sanatlar Kursları ve Kuşadası Türbeleri ve Hazireleri bakım ve onarım proje taslakları”

basinprotokol-foto

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.