site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Develer görücüye çıkıyor

Develer görücüye çıkıyor
16.01.2015
A+
A-

SELCUK-EFES-DEVE-GURESI (2)

Selçuk’u güreş heyecanı sardı. Bu yıl 33.sü yapılacak olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivaline katılacak olan toplam 142 pehlivan deve, Cumartesi günü Selçuk meydanında görücüye çıkacak. En süslü deve yarışmasında birinci olan Deve Altın Havanın sahibi olacak. Yarışma sonunda genç sanatçı Emre Kızıl sazı ve sözüyle Selçuklulara muhteşem bir konser verecek. Aynı günün akşamı tüm deve sahipleri Selçuk protokolü ile tanışma yemeğinde bir araya gelecek.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerine ev sahipliği yapacak olan 33.Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne olacak. Selçuk Belediyesinin desteği ile Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin organizasyonu ile 18 Ocak Pazar günü Pamucak Güreş arenasında yapılacak olan güreşlerde 142 pehlivan deve sahaya çıkarak seyircisine heyecanlı dakikalar yaşatacak. Güreşler için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve belediye olarak böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, tüm güreş severleri Pazar günü Pamucak güreş arenasına davet etti. Gelenekselleşen ve Selçuk ilçesiyle özdeşleşen güreş heyecanının günler öncesinden kenti etkisi altına aldığını kaydetti.

Develer görücü için hazır

Develer, otantik takılarıyla birbirinden renkli şekilde güreş öncesi görücüye çıkacaklar. 17 Ocak Cumartesi günü saat 12:00’de Selçuk İstasyon meydanında bir araya gelecek olan develer önce ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yapacak. Daha sonra rengarenk süslemeleri ve otantik takılarıyla “4.Altın Havan En süslü Deve Yarışması”na katılacaklar. Jüri üyeleri tarafından puanlamayla belirlenecek olan en süslü deveye Altın Havan hediye edilecek.

THM Konseri
Yarışmanın ardından muhteşem bir konserle sahne alacak olan genç sanatçı Emre Kızıl, birbirinden güzel türkülerini güreş severler ve Selçuk halkı ve katılan davetliler için söyleyecek. Bu yılki güreşlere dev bir organizasyonla hazırlandıklarını belirten Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, tüm güreş severleri Deve Güreşlerinin Kırkpınarı olarak bilinen 33.Selçuk Efes Deve Güreşi Festivaline davet etti.

SELCUK-EFES-DEVE-GURESI (1)

deve2015

YORUMLAR
  1. Apasel dedi ki:

    Çarşıda eski yıllardaki heyecandan eser yok……

  2. anonim dedi ki:

    Ulusal basında tek deve güreşleri ile tanınan Selçuk kısır çekişmeler yüzünden bu fırsatı da kaçıracak gibi görünüyor.Ülkeler birleşiyor Selçuk’ta nedense kendilerini hep bir şey sananlar Selçuk’un yararına olan konuda inadına ayrışıyor.Ondan sonra da Selçuk’u seviyoruz diyorlar.Deve yavrusunu severken bağırtırmış…

  3. Anonim dedi ki:

    belediye sporda bile işyeri yöneticiliği yapamayanlar organizasyon yapmaya çalışırsa sonuç tabiiki bu olur