site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Deve güreşlerini Belediye mi yapacak?

Deve güreşlerini Belediye mi yapacak?
12.12.2014
A+
A-

DEVE_guresleri-selcuk2

33. Selçuk-Efes Deve Güreşlerini Selçuk Belediyesi mi yapacak.

Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü yapılan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali bu yıl organizasyonu ben yapacağım tartışmaları eşliğinde karışık bir hal aldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde geleneksel hale gelen ve her yıl 60 değişik yerde düzenlenen deve güreşlerinin “ En Popüler ve En İyi Organizasyonu” olarak öne çıkan Selçuk- Efes Deve Güreşleri Festivalinin 33. sünü kimin yapacağı halen belirsizliğini koruyor.

Yıllardır Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından yapılan Selçuk güreşleri geçen yıl federasyona bağlı olarak kurulan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından da yapılmak isteniyordu. 18 Ocak 2015 tarihinde Pamucak’ta ki Selçuk Efes Güreş alanında yapılması planlanan güreşleri bu hafta ki Belediye meclis gündeminde konuşularak karara bağlanacak.

Selçuk Belediyesi meclis üyelerine gönderilen davetiye de yer alan gündem maddeleri arasında ki 3. Madde ortalığı ilçede karıştıracağa benziyor. 17 Aralık Çarşamba günü saat 19.00 da yapılacak olan meclis toplantısında çıkacak olan karar şimdiden tartışılmaya başlandı bile.

3. madde de yer alan “BELEDİYEMİZ TARAFINDAN İLÇEMİZDE DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ DÜZENLENMESİ” konulu gündem maddesinin yer alması acaba güreşleri sadece belediye mi düzenleyecek sorusunu akıllara getirdi. Belediye Başkanının bu konuda ki açıklamaları ve meclis üyelerinin tavırları ilçede merakla beklenmeye başlandı.
davet-meclis (1)

YORUMLAR
  1. ali dedi ki:

    Aylardır çözüm yok yazıklar olsun ne deve güreşiymiş.

  2. AAAAA dedi ki:

    amuduyla götürürler artık

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    deve guresleri organizasyonun da gelen insanlarin çogu alkol iciyor diye iptal olabilir diyorum.

    1. müdavim dedi ki:

      mangal ve rakısız davulsuz zurnasız olursa gitmem

  4. selçuk dedi ki:

    yetti kardeşim..selçuğun otoparka işe temiz havaya çöpsüz mahalleye sineksiz sokaga ihtıyacı var….kendiniz güreşin yetttiiii

  5. Anonim dedi ki:

    o değilde aralık geldi hala sivrisinek var ilaç diye siz ne attınız bu sineklere zombi gibi oldular. ölüp ölüp diriliyolar… 🙂

  6. alkara dedi ki:

    selçukta başka sıkıntı kalmadı tek sıkıntı deve güreşiydi.o yüzden 3 aydır gündem deve.hay sizin devenize

  7. ali dedi ki:

    Ona da siyaseti bulaştırdınız sonunda.Günah bu ilçenin değerleri birer birer yok ediliyor.