site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Deve Güreşleri Tarihleri Belirlendi

Deve Güreşleri Tarihleri Belirlendi
30.07.2013
A+
A-

selcuk-efes-deve-guresi

Ege Bölgesi’nde gelenek haline gelen deve güreşlerinin bu yılki tarihleri belirlendi. Deve Güreşlerinin kırkpınarı olarak bilinen Selçuk Efes Deve Güreşleri 19 Ocak’ta yapılacak.

Merkezi Aydın’da bulunan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu, Işıklı köyünde yaptığı toplantıda yılın ilk güreşinin Denizli’nin Buldan ilçesi Yenicekent, sonuncularının ise Aydın’ın İncirliova ilçesi Osmanbükü köyü ve Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yapılmasını kararlaştırdı. Daha önce valilik tarafından belirlenen güreş tarihleri, ilk kez bu yıl deveciler tarafından belirlenmiş oldu.

Sekiz derneğin birleşmesiyle kurulan federasyonun ilk toplantısı, Dernek Başkanı Metin Çetin başkanlığında yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda devecinin katıldığı, Işıklı köyü kahvehanesindeki toplantıdan önce federasyona diğer derneklerin de kaydolmasıyla sayı 26’ya ulaştı. Toplantıda kararlaştırılan deve güreşi tarihleri şöyle: Yılın ilk deve güreşi 17 Kasım 2013 tarihinde, Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinde. Ardından 24 Kasım tarihinde Germencik’e bağlı Turanlar köyü ve İzmir’in Bayındır ilçesinde, 15 Aralık tarihinde Didim, Köşk Dernek ve Sarayköy’de, 1 Aralık’ta Tire ve Acıpayam’da, 8 Aralık’ta Dalama, Kurtuluş, Bağarası, Mumcular ve Turgutlu’da, 22 Aralık’ta Aydın Işıklı ve Konacık’ta, 29 Aralık’ta Kuşadası, Buharkent, Bayındır, Selimiye ve Ezine’de, 5 Ocak 2014 tarihinde İncirliova, Ortakent, Demre, Karaağaç ve Ören Sarıköy’de, 12 Ocak’ta Germencik, Kumluca, Menemen ve Bayramiç’te, 19 Ocak’ta Yatağan, Selçuk ve Çanakkale’de, 26 Ocak’ta Ortaklar, Bodrum ve Burhaniye’de, 2 Şubat’ta Yenipazar, Torbalı, Karaçulha ve Pelitköy’de, 9 Şubat’ta Kuyucak, Milas, Tire, Umurbey ve Altınova’da, 16 Şubat’ta Nazilli, Çine, Pınarbaşı ve Çan’da, 23 Şubat’ta Bozdoğan, Turgutreis, Bergama ve Ayvacık’ta, 2 Mart’ta Köşk Kemalpaşa, Ayvalık ve Karacaören’de, 9 Mart’ta Yazıdere, Söke, Bayraklı, Sarıgöl ve Altınoluk’ta, 16 Mart’ta Gökova, Gölmarmara, Çan Etili ve Buldan’da, 23 Mart’ta Osmanbükü ve Ezine Geyikli’de.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bu takvimde ilave edilen yerler var…