site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Deve Güreşleri hazırlıkları tamamlandı

Deve Güreşleri hazırlıkları tamamlandı
12.01.2016
A+
A-

Birçok ilçelerde iptal edilen Deve Güreşleri Selçuk’ta yapılacak

Selçuk Belediyesinin desteği ile bu yıl 34.sü yapılacak olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Şap Hastalığı nedeniyle İzmir’in bazı ilçelerinde iptal edilen ve ertelenen Deve Güreşleri, Selçuk’ta aynı tarihinde yapılacak. Bu konuda tüm önlemlerin alındığını ve güreşlerin yapılmasında hiçbir engel bulunmadığını açıklayan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü Pamucak arenada yapılan Selçuk Efes Deve Güreşleri festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Güreşlere 130 Pehlivan deve katılacak

Ege Bölgesinin en çok katılım gördüğü ve güreş severlere büyük bir heyecan yaşatan Selçuk Efes Deve Güreşi festivalinde bu yıl 130 pehlivan deve sahada kıran kırana mücadele edecek. Sahaya çıkan Develeri ve güreş severleri birbirinden güzel manileri ile coşturan ve güreşlere ayrı bir heyecan katan Cazgır Halil Coşkun’un yöneteceği güreşler için tüm hazırlıklar tamamlandı. Selçuk’taki güreşlerin bu yıl yine renkli görüntülere sahne olacağına inandığını kaydeden Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, şap hastalığı nedeniyle İzmir’in bazı ilçelerinde iptal edilen ve ertelenen güreşlerin Selçuk’ta herhangi bir engel olmadığını ve bunun için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü Pamucak arenada düzenlenen güreşlerin bu yıl yine aynı tarih ve saatinde gerçekleşeceğini müjdeleyen İbili, bu konuda gerekli dezenfektenin yapıldığını ve aşıların da tamamlandığı kaydetti. Ayrıca güreşlere katılacak olan develerin rapor çalışmalarının da yapıldığını hatırlatan İbili, Selçuk’ta yapılarak güreşler için bir engel kalmadığını kaydetti.

5.Altın Havan, En Süslü Deve Yarışması

Bu yıl 34.sü yapılacak olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivalinde ilk olarak develer jüri önünde görücüye çıkacak. 16 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 12:00’de Selçuk istasyon meydanında kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalde daha sonra “5.Altın Havan, En Süslü Deve Yarışması” düzenlenecek. Birbirinden güzel ve dikkat çekici rengarenk otantik süsleri ile jüri üyelerinin karşısına çıkacak olan develer, kendini jüri üyelerine beğendirmeye çalışacak. Yarışma sonunda en süslü deveye ise altın Havan takılacak. Yarışmanın ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kaynaşma ve dayanışma yemeğinde deve sahipleri bir araya gelecek.

Güreşlere Pamucak Arena ev sahipliği yapacak

Her yıl Pamucak bölgesindeki Güreş arenasında düzenlenen festivalin, bu yıl yine heyecanlı dakikalara sahne olması bekleniliyor. 17 Ocak 2016 Pazar günü sabah saat 10:00’da başlayacak olan güreşlerde Atça’dan Baybora, Adın’dan Aydın Pulluk, Ayvalık’tan Canbeyler gibi Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin en ünlü 130 Pehlivan Develeri mücadele edecek.

Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İbili, Selçuk Belediyesinin desteği ile 16-17 tarihleri arasında düzenlenecek olan tüm güreş severleri 34.Selçuk Efes deve Güreşleri festivaline davet etti.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.