site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dev projeye hurda paraziti

08.11.2015
A+
A-

Torbalı Belediyesi’nin Türkiye çapında yaptığı dev bir proje olan Sultanlar Vadisi’nde çalışmalar yeniden başlayacak. Bakanlık tarafından yapılan çalışmada 40 dozer ile Karakuyu ile Çaybaşı arasındaki su yatağı temizlenip düzenlendi. Fakat uyarılara rağmen Çaybaşı’daki hurdacılar yine aynı yerlere hurdalarını bıraktı.
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı’nın, asrın projesi olarak başlattığı Sultanlar Vadisi Projesi önümüzdeki günlerde kaldığı yerden devam edecek. Önceki aylarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 40 dozer ile Karakuyu’dan itibaren Çaybaşı Mahallesi’ne kadar dere yatağı temizlenip, düzeltilmişti. Yapılan düzenlemeler ardından ise proje ile ilgilenen yetkililer Çaybaşı Mahallesi’nde hurdacılık yapan vatandaşları proje alanına çöp ve atık atmamaları bunun yanı sıra hurdaları alana koymamaları konusunda uyarmıştı. Bölgede hurda biriktiren vatandaşlar, uyarılara aldırış etmeden proje alanına hurda doldurmaya devam ediyor.

20 GÜN TEMİZ KALDI

YAPILAN ıslah çalışmaları ile düzeltilen Fetrek Çayı çevresine belediye ekiplerince yol çalışması da yapılmıştı. Ancak bu çalışmaların üzerinden yalnızca 20 gün geçmesi üzerine Çaybaşı Mahallesi’ndeki vatandaşlar, hurdalarını yine kenarda biriktirerek çöplerini akarsu yatağının içine atmaya başladı. Biriktirilen hurdalar ve atılan çöpler ile görüntü kirliliğini gösteren bir tablo ortaya çıktı.

ÇÖP ATILMASINI İSTEMİYORLAR

PROJE alanına hurda ve çöp atanların yanı sıra durumdan rahatsız olan Çaybaşı Mahallesi sakinleri ise bu duruma yetkililerce çözüm getirilmesini rica etti. Bunun için gerekirse ceza kesilmesinin uygun olacağını belirten Çaybaşılılar, “Çaybaşı’nın girişinde ilk göze çarpan yer Roman Mahallesi. Türkiye’nin en işlek karayollarından birisine sahibiz. Gelen yerli ve yabancılar Çaybaşı’na girmeden önce ilk olarak Yeni Mahalle’deki romanların olduğu bölgeyi görüyorlar. Fakat burası her zaman olduğu gibi yine hurdacıların pisliği ile dolup taşıyor. Bunun için Torbalı Belediyesi’nden tek isteğimiz çevremizdeki pisliklerin temizlenmesidir. Başkalarının yaptığı hatalar sebebiyle artık bizler rezil olmak istemiyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
YAŞAR CEYLAN-torbaliege.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.