site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Dev kirpi için seferber oldular

Dev kirpi için seferber oldular
10.04.2016
A+
A-

Tire’nin Hisarlık Köyü kırsalında bölge halkı tarafından tilki ve domuzları etkisiz hale getirmek için hazırlanan tuzağa dev oklu kirpi yakalandı. Durumu fark eden Köy Muhtarı vakit kaybetmeden yetkilileri aradı.

Tire’nin Hisarlık Köyü yakınlarında kimliği belirlenemeyen bir vatandaş ürünlere zarar verdiği gerekçesiyle ormanlık alan içine Domuz ve Tilki gibi hayvanlar için çelik fren teli ve saman telinden oluşan bir tuzak hazırladı. Domuz ve tilki yakalamak için hazırlanan tuzağa dev oklu kirpi yakalanınca ekipler harekete geçti. Hisarlık Köyü Muhtarı Mustafa Gökoğlu tarafından fark edilen dev kirpi için yetkililer seferber oldu. Ormanlık alanda düzenlenen kurtarma operasyonu sonrasında vücudunda tel kesikleri olan dev kirpi Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü. Kirpinin burada tedavi altına alınacağı ve eski sağlığına kavuştuğunda yeninden doğal hayatına bırakılacağı öğrenildi.

Kurtarma operasyonunun ardından açıklama yapan Tire Belediyesi Veteriner Hekimi Nurtuğrul Şenay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Bu vahşi bir hayvan. Buralar onun evi, yurdu. Fakat bir arazide tel çite takılmış. Ondan sonra orada takılı kalınca da orada uzunca bir süre uğraşmış. Hayvan bütün oklarını kaybetmiş. Eğer muhtar bu hayvanı görmeseydi, bu hayvan 5-6 saat sonra sıcaktan ve susuzluktan ölür giderdi. Tel de bayağı içeri girmiş belli oluyor. Hayvanın kanaması yok. Derisi kalın olduğu için tam yerine denk gelmiş. Boğazdan veya ayaktan denk gelseydi koparırdı. Şimdi biz bu hayvanın yarasına bakıp, tedavi edip, birkaç gün barınağımızda kalır ondan sonra doğada serbest bırakırız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.