site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Danıştay’dan kadrolaşmaya geçit yok!

Danıştay’dan kadrolaşmaya geçit yok!
21.06.2015
A+
A-

meb_yoneticilerinin_gorevlendirilmelerine

Karara göre Atatürk İlkokulu müdiresi Asuman Çilengir, Gazi ortaokulu müdürü Aziz Boz, Fatma Günay Ortaokulu müdürü İlyas Kıroğlu ve görevden alınan tüm okul müdürlerinin 30 gün içerisinde göreve başlatılması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl ilçe milli eğitim müdürlerinin kıyımına uğrayan ve 75 altında puan verilerek görevlerinden alınan okul müdürleri ile ilgili olarak Danıştay tarafından verilen önemli bir karar sonucu müdürlerin görevine iade edilmesine yönelik Eğitim Sen Selçuk temsilciliği bir açıklama yaptı.  Güngör Uslu imzalı yapılan basın açıklaması şu şekilde;

10.06.2014 tarihinde yürürlüğe giren, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik ile ilgili açılan bir çok dava ile ilgili önemli bir karar verildi.

8 bin okul müdürünü ilgilendiren karar gereğince 75’in altında puan verilerek görevden alınan okul müdürlerinin görevlerine iade edilmesi gerekmektedir. Okul müdürü hakkında puan değerlendirmesi yapacak olan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinin en az 6 ay çalışma şartının olması gerektiğini vurgulayan Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu(İDDK) kararı nihai özellik taşıyor. Bu durumda yaklaşık 8 bin okul müdürünün görevine iade edilmesi gerekiyor.Kurul kararında ayrıca hiç bir kriter olmadan sadece okul müdürünün talebiyle, siyasal ve sendikal kimliklere göre yapılan müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmesini de iptal etmiştir.

Selçuk’ta 2014 Ağustos ayında okul müdürlerine uygulanan Performans değerlendirmesine katılan İlçe Milli Eğitim müdürü yaklaşık 1 ay, şube müdürleri ise 3 ay çalışmadan değerlendirmede bulunmuşlardır. O tarihlerde yaptığımız basın açıklamasında bu durumun haksız olduğunu, gerçekçi olmadığını ve siyasal bir değerlendirme olduğunu da belirtmiştik.Yüksek mahkeme bizim ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur.Okul müdürlerinin yüzünü bir kez bile görmeden, okulların kapısından içeri girmeyen Milli Eğitim Müdürünün değerlendirmesinde ne kadar objektif olacağını sormuştuk.

Başta sendika üyemiz Atatürk İlkokulu müdürü, E. Asuman Çilengir olmak üzere, Gazi ortaokulu müdürü Aziz Boz, Fatma Günay Ortaokulu müdürü İlyas Kıroğlu ve görevden alınan tüm okul müdürlerinin 30 gün içerisinde göreve başlatılması gerekmektedir. Okul müdürlerinin siyasi tercihlerine göre yaptıkları müdür yardımcılarının da görevlendirmelerine derhal son verilmelidir.

Biz Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı ve mahkeme kararlarını uygulamayan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyorum.

Güngör Uslu
Eğitim Sen Selçuk Baş temsilcisi

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ya diğerleri