site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Daily Telegraph: Türkiye İngiliz turistlerin bir numaralı tatil seçeneği oldu

Daily Telegraph: Türkiye İngiliz turistlerin bir numaralı tatil seçeneği oldu
17.03.2021
A+
A-

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’nin İngiliz turistlerin bir numaralı tatil seçeneği haline geldiğini yazdı.

Terry Richardson imzalı haberde “İngiltere’nin başarılı aşı kampanyasının meyvelerini vermeye başladığı” belirterek “Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İngiliz turistleri dört gözle beklediklerini açıklaması, 2021’de bölge ülkelerini ziyaret etmeyi uman milyonlarca İngiliz’e bir Akdeniz ışık demeti gibi geldi” deniyor.

Haberde özetle şöyle deniyor:
“Ersoy’un İngiltere’den gelen tatilciler için aşı pasaportu gerekmediğini ve 15 Nisan’dan itibaren PCR testi de istenmeyebileceğini söylemesi, İngilizlerin yeniden Akdeniz’in bazı en iyi sahilleriyle dünyanın en iyi mutfaklarından birinin tadını çıkarması ve eşsiz antik kentleri ziyaret etmesi umudunu artırdı.”

‘Sadece İngilizler için değil, Türkler için de iyi haber’
“Türkiye’nin kapanma sürecinden çıkması beklentisi, sadece İngilizler için değil, geçimlerini turizmden sağlayan milyonlarca Türk için de iyi bir haber. Turizmin ülke ekonomisindeki payı yüzde 12. Türkiye, pandemi öncesinde; 2019’da 2,5 milyondan fazla İngiliz turist ağırladı. Covid dalgasının çekilmesinden sonra bu sayı şüphesiz artacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.