site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Emeklilere verilen 5 bin TL hesaplarına yatırıldı. Çalışan emeklilere yönelik çalışma tamamlanarak onların da hesaplarına 5 bin TL yatırılacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere ikramiye müjdesi!
26.11.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için ilgili bakanlıklara ayrıntılı çalışma talimatı verdi. Erdoğan, “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler” başlıklı Öğretmenler Günü Programı’nda açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Eğitim camiamızın kıymetli mensupları sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Öğretmenler Günü’nün öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde 6 yıl önce hain terör örgütü tarafından Batman’da katledilen Aybüke Yalçın’a ithafen hazırlanan filmi ailesiyle gözyaşlarıyla seyrettik. 22 yaşındayken alçakça öğrencilerinden koparılan Aybüke Öğretmenin hayatını sinemaya taşıyan özel filmi özellikle gençlerimizin izlemesini tavsiye ediyorum.

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Meclis onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeler yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis’e sunacağız. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız.

Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen etkinlikleri istikbale yön verme açısından anlamlı buluyoruz. Bir toplumu köklerine bağlayan ana damar eğitim ve öğretimdir. Millet demek, milletin maarifi demektir. Bu anlayışla 21 sene önce ülke yönetme sorumluluğu üstlendiğimizde önceliğe eğitim ve öğretimi koyduk. İkinci plana itilmesine izin vermedik. 2002 yılında toplam eğitim bütçemiz 10,3 milyar lira iken bugün 652 milyar liraya çıkmıştır. 2024 bütçemizde ise tahsis edilen miktar 1 trilyon 620 milyar liradır. Derslik sayısını 619 bine okul sayımızı 50 binden 95 bine yükselttik. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 1 milyon 203 bin öğretmenimizle 19 milyon öğrencimize eğitim öğretim hizmeti sağlıyoruz.

Benim öğrencilik yılımda sınıftaki öğrenci sayısı 75’di. Anadolu’da bu rakam 100’lere ulaşıyordu. Biz bugün bunu 35-25’e bazı yerlerde 15’e düşürdük. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımızı ortaöğretimde 28’den 12’ye geriledi. OECD ortalamasına yaklaştık. Okullaşma oranımız Cumhuriyet tarihinin zirvesine ulaşmıştır. Kız çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki engelleri kaldıran biz olduk. Yaşı 35 ve üstü olan kardeşlerimiz çok iyi hatırlayacaktır. 20 sene önce ailelerin en büyük sıkıntısı ders kitaplarını tedarik etmektir. Bazı kırtasiyecilerde 10 gün sonraya randevu verirlerdir. Göreve geldiğimizin ilk senesi bu eziyete son vereceğiz dedik. Ücretsiz şekilde dağıtmaya başladık.

Bugüne kadar 4 milyar ders kitabının dağıtımını gerçekleştirdik. 560 bin etkileşimli tahta kurduk. Katsayı adaletsizliğini kaldırarak, eğitim dayatmasını sonlandırarak, imam hatip okullarının kapısına vurulan zincirleri kırarak, kıyafet yasaklarına son vererek, Kuran-ı Kerim derslerini yaygınlaştırarak eğitimde çok kapsamlı demokratik dönüşüme imza attık. Her yıl 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bundan sonra da ihtiyaçlar dahilinde gerekeni yapacağız. Biz eğitim konusunu milli bir konu olarak görüyoruz. Bir diğer husus olan öğretmen maaşları ve özlük haklarıyla ilgili iyileştirmelerdir. Zaman zaman çeşitli iddialara rastlıyoruz. 2002’de en düşük maaş 470 lirayken bugün 23 bin 900 liraya çıktı. Dolar bazında 2002 yılında ek ders hariç 292 dolar kazanırken, bugün yaklaşık 3 katı maaş alıyor. Hayat pahalılığının ve fahiş kira artışlarının oluşturduğu baskının farkındayız. Ev sahiplerinin insaf dışı uygulamalarını kenara koyamayız. Dün bir vatandaşım, ‘Kiracıyım’ dedi. ‘Ev sahibi sıkıştırıyor’ 2 bin 500 veriyordum, 7 bin 500’e çıkardı. ‘Ya verirsin ya çıkarsın’ diyor. Mecburen ilçedeki belediye başkanımızı aradım ricada bulundum. Uygun kiralık yer bul veya TOKİ evi varsa kendisine imkan sağla dedim. Bu vicdan. Her şeyi devletten beklemek olacak iş değil. O ev sahibine sen de vicdan var mı diye sormak durumundayım. Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz. Otomobil piyasasındaki önlemlerin sonuçlarını görüyoruz. Yakında her ikisinin de piyasa gerçekleriyle uyumlu hale geleceğine inanıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.