site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Cumhur Yelken Başkan Adayıyım

Cumhur Yelken Başkan Adayıyım
10.06.2013
A+
A-

cumhur-yelken-selcuk-ticaret-odasi

Sayın Cumhur YELKEN ile yaklaşan oda seçimleri üzerine bir söyleyişi yaptık.

Sayın YELKEN,  Selçuk Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken yönetime talip olan çok sayıda aday olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Bu adayların bazıları da eski çalışma arkadaşlarınız sanırım? Bu konuda düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?

Evet, bende duyuyorum. Dediğiniz gibi çok sayıda aday var. Ticaret Odasını bir cazibe merkezi haline getirdik. Bu beni gerçekten mutlu ediyor.

Son dönem beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın bazıları ile görüş ayrılıkları yaşadık. Bazı arkadaşlarımızın gençliklerinin verdiği heyecanla yönetim kurulunda çift başlılık yaratma eğilimi, bizi rahatsız etti açıkçası. Bu nedenle arkadaşlarımızla yollarımızı bu hizmet yarışında ayırdık. Hepimiz bu yarışa Selçuk’a hizmet etmek için girdik. Dolayısı ile hiç kimsenin aday olmasında bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Herkese başarılar diliyorum.

Eski çalışma arkadaşlarınız geçen günlerde bir basın açıklaması yaptı. Hatta daha sonra gazete çıkardılar. Sanırım sizde okumuşsunuzdur bu açıklamayı. Bu konu da ne düşünüyorsunuz.

Okudum tabi… Arkadaşlarımız yaptıkları açıklamada odamızı geçmiş yönetimden borçlu aldıklarını ve parası olan bir kurum haline dönüştürdüklerini söylemişler. Şunu tırnak içinde belirmeliyim ki borçla devreden yönetim kurulunun da başkanı bendim, birikmiş parası olan yönetimin de şu anda başkanı benim. Her iki dönemde de hem sorumluluk hem de katkı sahibiyim.
   
Tabi bu arada kurumumuzun parasının olmasının en temel nedenlerinden birinin değişen kira giderimiz olduğunu herkese hatırlatmak isterim. Belediyemizin şu anda oturduğumuz yeri kurumumuza tahsis etmesinden önce kira giderimiz stopaj dâhil aylık yaklaşık olarak 3500 – 4000 Tl iken son dört yıldır bu rakamın çok çok altında. Bu büyük farktan bizi kurtararak bu paranın kurumumuzda kalmasını sağlayan Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerine bu vesile ile teşekkür etmezsek haksızlık etmiş oluruz sanırım. Kendilerine yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.
     
Yine bir diğer husus da borçlu olarak devreden yönetim ve meclisin içinde Sayın Zeki Yeni, Yusuf Dereli ve Ümit Yolcu’da vardı. Bu arkadaşlarımızın şimdi kendileri ile aynı listede yer aldıklarını duyuyoruz. Bu da söyledikleri ile yaptıklarının ne kadar çeliştiğini gösteriyor bizlere.

Arkadaşlarımız odamızın içyapısını kurumsallaştırdıklarından bahsetmişler. Kimse alınmasın ama ben burada bir dil sürçmesi veya çok yüksek bir ego görüyorum. Yılların verdiği tecrübe ile söylüyorum. Kurumsallaşma öyle bugünden yarına olmaz. Ayıptır, haksızlıktır. Kurumsallaşmamız odamızın kurulduğu 1989 ‘dan bu yana  üzerine koya koya sürmektedir. Bu bağlamda başta odamız kurucusu Sayın Şinasi Şar ve geçmişte görev alan oda yönetim kurulu başkanlarına, yönetim kurulu ve meclis üyelerine, çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum verdikleri emekler için. Olur mu hiç böyle şey. Bu arkadaşlar geldi sihirli ellerini değdirdiler ve oda kurumsallaştı. Arkadaşlarımız, gençliklerinin verdiği heyecanla gözden kaçırmışlar sanırım.
    
Verilen beyanat ve gazete haberinin en hoş olmayan tarafı bu yarışın bir koltuk yarışı gibi gösterilmesi. Oysaki herkes bilir ki, ister dernek, ister oda, isterse Belediye Başkanlığı ya da Başbakanlık olsun her seçime giren ekibin bir lideri vardır ve oy kullanacaklar o lideri bilir. Şu anda Türkiye’nin her yerinde oda seçimleri yapılıyor. İster kazanan isterse kaybeden ekip olsun hepsinin lideri bellidir. Örneğin Sayın Ekrem Demirtaş’ın seçimden sonra yine başkan olacağı belli değil miydi? Çocuk mu kandırıyorlar. Ya bazı arkadaşlarımız gurubundan çıkamamaktan korkuyor ya da aynı arkadaşlar işlerinin yoğunluğundan dolayı göstermelik bir başkan seçip arka planda başkancılık oynamayı planlıyor. Yoksa böyle bir açıklama yapmalarının başka bir izahı yok. Ben açıkça söylüyorum yönetim kurulu başkan adayı benim. Meclis başkan adayımız da Tijen Hanım.

Sayın YELKEN, gelecek dönemle ilgili planlarınız nelerdir? Yaptıklarınız, yapamadıklarınız hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Göreceksiniz çok iş yapacağız arkadaşlarımızla yeni dönemde. Tek başına olmuyor bu işler biliyorsunuz. Yönetim Kurulunun çoğunluğu karşı çıkınca yapmak istediklerinizi yapamıyorsunuz. Geçen dönem hata yapmışız listemizi hazırlarken. Bu nedenle daha uyumlu çalışabilecek arkadaşlarımızı alacağız ekibimize.
Mavi oy pusulasında yeni ve yenilikçi bir ekiple seçimlere giriyoruz. 15 kişilik listemizin 11 i ilk defa görev alacaklar.

Arkadaşlar “hiçbir siyasi oluşumun içinde olmadan tüccarın, iş adamının odası yapmak için göreve talibiz’’ diyorlar. Soruyorum ben onlara o zaman. Bu güne kadar siyasi bir oluşumun mu içindeydiler? Bu kadar süredir tüccarın, iş adamının temsilcisi değil miydiler?    Acaba listelerinde siyasi partilere kayıtlı kaç kişi var? Anlamsız söylemler bunlar. Hem sonra siyasi partiler öcü mü? Allah aşkına. Onlarda ülkeye ilçeye hizmet için var. Biz de bunun için varız.
Açık ve net söylüyorum. Bir siyasi partiye angaje olmadan elbette ki onlarla ilişkimizi sürdüreceğiz. Bir sivil toplum örgütü olarak onlara yakın üyelerimizle gerektiğinde baskı uygulayacağız. Tüccarımız, iş adamımız için. 
Siyaseti, siyasetçiyi yok sayarak hiçbir iş yapamazsınız. Tabi bu söylediklerimizi anlayabilmek ya da düşünebilmek için tecrübe gerek. Bu arkadaşlarda öğrenecek zamanla doğruyu yanlışı. Söyledikleri ile tam da göbeğinden siyaset yaptıklarının farkında bile değiller aslında.
      
Bu görev süresinde beni en çok üzen konu taraf olmamız gereken konularda maalesef yeterince taraf olamadık. Yönetim kurulunda yalnızlaştırılmaya çalışıldık. Bu dönem daha uyumlu bir ekiple sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda daha farklı bir oda görecek tüm üyelerimiz.

Son söz olarak şunu belirtmeliyim ki elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince tüccarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Kamu ihale kurumu sayfasını takip edeceğiz. İlgili üyelerimizi bilgilendirip gerektiğinde ihale dosyalarını hazırlamalarına yardımcı olacağız.
   
Selçuk’a dışarıdan para girişine ihtiyaç var. Oysa sürekli para çıkıyor dışarıya. Bu böyle giderse daha da küçülecek ekonomisi ilçenin. Önce kendimize çeki düzen verip kendi odamızın tüm giderlerini en iyi şartlarda yerelden sağlayacağız. Pahallıysa uyaracağız. Ama ne olursa olsun sonuçta burası bizim ilçemiz ve biz tüccarın aidatıyla ayakta duran ve onu temsil eden bir kurumuz. Bunu gözetmemiz lazım. Diğer kurum ve kuruluşların da bunu yapmasını teşvik edeceğiz. Gerektiğinde tüccarımızla onların arasında arabulucu olacağız. Çünkü Selçuk’un tek kuruşunun ilçe dışında harcanmasına artık tahammülü de yok buna gerek de yok.
    
Ayrıca biz aynı zaman da geliri olan bir sivil toplum örgütüyüz. Para ve iş sahiplerinin temsilcisiyiz. Eğitime, sağlığa, ilçenin tanıtımına katkı koymak bizim görevimiz. Param var ama harcamam. Bu mantık değil. Bu nedenle karınca kararınca,  olanaklarımız elverdiğince buralara katkı koyduğumuzu, sorumluluk aldığımız herkes görecek.
    
2005 yılının Şubat ayında ilk Başkan olduğumda üyelerimize söz vermiştim. Ticaret Odasının yerini değiştireceğim diye. Odamız müzenin arkasında bir dairede hizmet veriyordu. Selçuk’un merkezine uzaktı. Şimdi ise en merkezi yerinde bulunuyor. Hükümet Konağına, Belediyeye, Vergi Dairesine ve tüm kurumlara yakın. Bu dönemde hedefim Selçuk’a ve Ticaret Odasına yakışan bir bina yapmak.
Beni tanıyor biliyorsunuz. Yıllardır bu ilçeye yatırım yapan ve azımsanmayacak düzeyde istihdam yaratan bir işletmenin ortağıyım 
Sonuç olarak gerek iş yaşamında gerekse Selçuk Ticaret Odasında uzun yıllardır elimiz hep taşın altındaydı ve bundan sonrada altında olacak. Sizin vesilenizle ilçemizin yararına sonuçlanacak bir seçim olması dileğimle sevgi ve saygılar sunuyorum.

Biz de sizlere seçimlerde başarılar diliyoruz…

Röportaj: Nilüfer ÖZTÜRK SİLAY
KAYNAK: SELÇUK TİCARET ODASI BASIN-YAYIN

cumhuryelken-selcuk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.