site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çukur İçi Höyük’te Neolitik Alanlar Sempozyumu

Çukur İçi Höyük’te Neolitik Alanlar Sempozyumu
17.10.2014
A+
A-

cukurhoyuk-kazi (81)

Avusturya kazı evi, Efes’te yürüttüğü çalışmalar sonrasında Neolitik Alanlar Sempozyumu gerçekleştirdi. Efes etrafında bulunan Çukuriçi Höyük’ün, Neolitik, Kalkolitik ve Erken Bronz Çağlarını kapsayan güncel kazı sonuçları ise açıklamaları ile sunuldu.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in de aralarında bulunduğu, Dr. Barbara Horejs, Dr. Eva Alram, Dr. Michael Alram, Maxime Brami, Doç. Dr. ve Kazı Başkanı Özlem Çevik, Dr. Çiler Çilingiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, Dr. Barbara Eichhorn, Dr. Alfred Galik, Dr. Fokke A. Gerritsen gibi önemli isimler dahilinde Arkeobotanik ve Arkeozoolojik sonuçlarla alakalı bir sunum gerçekleştirildi.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sempozyumda Çukuriçi Höyük dikkatle incelendi ve yerin tarihine ilişkin çeşitli sunumlar yapıldı.

HABER: SEDA KONUK – www.selcukhaber.com

HABERN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

cukurhoyuk-kazi (32)

cukurhoyuk-kazi (54)

cukurhoyuk-kazi (78)

YORUMLAR
  1. alperen... dedi ki:

    burasi tam olarak neresi

  2. Düz vatandaş dedi ki:

    Müze ne zaman açılacak?Bilen ilgilenen biri varsa yazsın.Bir müze bu kadar uzun süre kapalı tutulur mu?Selçuk için her şey yaparız deyip hiç bir şey yapmayanlar nerede?

  3. ersin dedi ki:

    burası selçugun tam olarak neresi bilgi verirmisiniz