site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Corona Günlükleri, Az Önce Selçuk

01.04.2020
A+
A-

Corona Günlükleri…

16 Mart 2019’da
Az önce Selçuk’un girişinde karşılaştık. Köyüm’de tanıdığım herkesin; coşkuyla, heyecanla, hevesle bu Cumhuriyet Kadını’na inanmalarına, peşinden el-ele yürümelerine hiç şaşırmadım. Aksine beni görünce sanki daha dün birlikte kahve içmişiz gibi yaklaşıp, uzun yıllardır tanışıyormuşuz gibi beni kucaklasmasına şaşırdım. Belki belli bile etmişimdir şaşkınlığımı..

Allah Allah babamdan mı çıkarttı beni diye kafamda deli sorular oldu…

“Sizin köyde ne kadar çok mavi gözlü insan var” dedi…

Ne MUHTEŞEM …
İnsanların gözünün içine bakan bir bürokrasi.

Demem o ki;

Bu zamanda TAM da İhtiyacımız olan şey bu değil mi?

Gerçekten gözümüzün içine bakıp bizi dinleyen, anlayan, yorumlayan ve sahip çıkan …
Bizim gibi…
Bizden biri…

Ben çok ama çok inandım …
Selçuk ve Selçuklular çok şanslı..
Hissetiklerimin kelimelere dökülmüş haliydi.
Sosyal medyada, zira ayağına şalvar giyip başına yemeni bağlayıp her ben sizdenim diyene inanmak kolay olmuyordu.
Beklenen bahar gelmişti.
Selçuk sokakları umuduna filizlendi.
Sizi dinliyorum, beklentilerinizi önemsiyorum, dedi.
Selçuk-Efes yepyeni bir kimliğe büründü. Sanat taştı sokaklara, coşku dolu bayramlar yaşandı, bereketli topraklarından yerli tohumlar çıkartıldı, üretmek daha bir anlamlı oldu. Festivaller ile köyler kucaklandı, üreticiye sahip çıkıldı. Gezgin Fest’le esnafa nefes oldu. Düzenlenen kültürel etkinlikler, eğitimler yepyeni bakış açısı kazandırdı. “Baharı bu kenten hiç eksik etmeyeceğim’’ dedi.
Bugün dışarıda bahar tüm gösterişiyle bizleri davet ederken, hayatta kalabilmek için hayat eve sığar diyorken, “O” baharı evlere sığdırmaya çalışıyor.
Bir gün çocuklar için etkinlik videosu çekiyor, başka bir gün giymiş eldivenleri maskeleri cumartesi pazarında esnafın hatırını soruyor, bir bakıyorum halk pazarında patates soğan satıyor. “Halk pazarı” diyorum ; evet onu da düşünmüş. Haftanın 2 günü ekonomik açıdan oldukça zorlanılan bugünlerde halk meyve sebzeye kolayca ulaşsın diye kurulan maliyetine satış yapılan pazarlar.
Bugün 2019’un Mart’ında, yazdığım şeylerin hayal kırıklığına uğratmadığı için Filiz Hanım’a tüm kalbimle teşekkür ederim.
Ve…
Büyük bir sınavdan geçtiğimiz, 2020 Mart’ı herkes için gün ışığının, yeşilin, baharın, derin derin solumanın, özgürce, dilediğinde sokağa çıkmanın kıymetinin anlaşıldığı; yenilenme ile insanlığın da kabuğunu soyduğu bir bahar başlangıcı oldu. Yaza güzel girmek, bereketli topraklarımızda şu üç ayın acısını eksiksiz çıkartabilmek için evde kal Selçuk, evde kal Türkiye .
Sevgiler…
Sevcan…

YORUMLAR
  1. Sadık İnce dedi ki:

    Çok bayat bir propaganda yazısı. Olmayan hizmetlere karşın sadece dostlar alışverişte görsün misali basit aktiviteler. Somut bir hizmet ne yazıkki yok. Kayıp yıllar.