site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çocuk Gelinlerin Sessiz Çığlığı İbramaki Sanat Galerisi’nde

Çocuk Gelinlerin Sessiz Çığlığı İbramaki Sanat Galerisi’nde
07.07.2015
A+
A-

Çocuk Gelinlerin Sessiz Çığlığı İbramaki Sanat Galerisi'nde

Sanatçı Yeşeren Hancı Kavas’ın çocuk gelinlerden esinlenerek tuvale aktardığı resimlerden oluşan “Zamansız/Ağzı varlar, dili yoklar” sergisi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Karışık teknik ile yaptığı portrelerinde günümüz kadınlarının acılarını ve elemlerini konu edinen Yeşeren Hancı Kavas’ın, kendi yaşamları üzerinde söz hakkı bulunmayan ve iradeleri dışında evlendirilen çocuk gelinlerin sessiz çığlığını yansıttığı ve “Zamansız/Ağzı varlar, dili yoklar” isimli 8’inci kişisel sergisi düzenlenen bir kokteylle açıldı.

Serginin açılış kokteyline Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Yeşeren Hancı Kavas’ın eşi olan Uşak eski Valisi Kayhan Kavas, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahsin Uğur ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yeşeren Hancı Kavas, 8. kişisel sergisini Kuşadası’nda açmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kavas “Söyleyemeyen, konuşamayan, duygularını gözleriyle, bakışlarıyla dile getiren kadınlarımız, yani “Ağzı varlar dili yoklar” isimli sergimde kendi iradeleri dışında evlendirilen çocuk gelinlerimizden esinlenerek, ifadelerini resme aktarmaya çalıştım. Tüm sanatsever dostlarıma katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise yaptığı konuşmada Kuşadası gibi önemli bir turizm kentinde yapılabilecek en güzel şeyin kültür sanat faaliyetleri olduğunu belirterek “Bugün bu güzel mekanda, değerli valimizin eşi hanımefendinin hazırladığı bir yıllık çalışmalarını hep birlikte izleyeceğiz. Ben Kuşadası’nda yapılan bütün sanat faaliyetlerinden büyük mutluluk duyuyorum. Kültür sanat alanında bize destek verdiğiniz ve böyle güzel bir sergiyi Kuşadası’nda açmayı tercih ettiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu “Fiziksel iyileştirmeleri her zaman mümkündür. Maddi ve insan kaynağınız varsa şehrinizi fiziksel olarak güzelleştirebilirsiniz. Ama bunu sanat ve kültürle desteklemediğiniz, beslemediğiniz zaman bir yeriniz hep eksik kalacaktır. Onun için biz belediye olarak bunları daha sistematik ve herkesin katılabileceği etkinlikler şekline dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada Yeşeren hanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.