site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çifte Birinci Bahçeşehirden

Çifte Birinci Bahçeşehirden
27.07.2020
A+
A-

20 Haziran 2020’de gerçekleşen (LGS) Liselere Geçiş Sınavında 2 Torbalı Birincisi çıkaran Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü bu yıl da geleneğini bozmadı ve 5 yıldır kaliteli eğitimin adresi olarak hizmet vermekte olduğu Torbalı, Gaziemir, Selçuk, Tire, Bayındır, Menderes ve Kemalpaşa bölgelerinde kitlesel başarıda 2020 de LGS birincisi oldu.

Çocukların okullarından uzak kaldığı Pandemi döneminde böyle bir başarı yakalamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Kurucusu Yıldırım BAYTEKİN; “Covid-19 Pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Fakat Bahçeşehir Koleji olarak biz uzaktan eğitim sürecinde de sınav hazırlıklarını eksiksiz olarak yürüttük. Yürüttüğümüz Yapay Zeka Tabanlı Kişiye Özgü Öğrenme Platformu sayesinde sınav grubu öğrencilerimiz bu zorlu sınavdan başarı ve derece ile çıktılar. Geçen yıllara göre 600 bin fazladan adayın dahil olduğu bu sınavda hem bireysel hem de kitlesel başarı elde etmemizi altında uyguladığımız Kişiye Özgü Öğretim Modeli STEM+A projeleri ve sistemli bir şekilde uyguladığımız Akademik Başarı Geçerlilik Sınavları yatmaktadır. Uzaktan Eğitim sürecinin başında sınav grubu velilerimiz bu sürecin sınav başarısını olumsuz etkileyeceği konusunda kaygılıydılar. Fakat uyguladığımız Tam Uzaktan Eğitim Modeli öğrencilerimizin Pandemi Sürecine rağmen ciddi bir başarı elde etmesini sağladı. İki yıldır programımızın zaten içerinde yer alan Metodbox uygulaması bu süreçte ana programımız haline geldi. Metodbox uygulaması sayesinde sınav grubu öğrencilerimiz bu süreçte almış oldukları senkron eğitimi Asenkron eğitim ile tamamlamış oldular. 23 Mart’ta başlayan Uzaktan Eğitim sürecinde Türkiye’deki tüm Bahçeşehir Kolejlerinde toplamda 1 Milyon 142 bin 784 saat online ders yapıldı. Bu süreçte hepimiz bir kez daha fark ettik ki eğitim de dijital olabilir. Z kuşağı olarak adlandırılan günümüz çocukları zaten dijital bir dünyanın içine doğdular. Bahçeşehir Koleji olarak biz de hem canlı derslerle hem de Metodbox uygulaması ile bu yaş grubunun böyle zorlu bir süreçte ilgisini tam anlamı ile çekmeyi başardık.

Kampüs Müdürü Didem ÖNGEL “Okul olarak Türkiye’nin en donanımlı PDR kadrolarından birine sahibiz. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan sistemli takip ve sarmal rehberlik modeli sayesinde de Pandemi Sürecinde de sınav grubu öğrencilerimizi sosyal be duygusal anlamda hiç yalnız bırakmadık. PDR servisimizin sistemli bir şekilde düzenlediği online veli ve öğrenci seminerleri sayesinde de gerekli yönlendirmeyi yaptık. Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü’nde uygulanan mentörlük sistemi; güçlü akademik eğitim, uzman eğitim kadrosu ve ekip ruhu sayesinde 2020 LGS’de elde edilen kitlesel ve bireysel derecelendirmede de 8. Sınıf öğrencilerimiz İsmail SARIKAYA ve Nehir HARMANCIOĞLU 479,9473 puan ile Torbalı birincileri olması bize haklı bir gurur yaşatıyor” dedi.

Son olarak sözlerine bu şekilde devam eden BAYTEKİN; “2019 LGS’de kitlesel başarıda bölge birincisi olan Kolejimiz 2020 LGS’de de kitlesel başarıda bölge birinciliğini koruyarak bireysel başarıda Torbalı birincileri çıkarak eğitim sistemimizin kalitesinin bir kez daha gözler önüne sermiş olduk. Öğrencilerimizin bu başarısıyla gurur duyuyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerinin tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.