site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Selçuk İlçe Başkanından Referandum Değerlendirmesi

CHP Selçuk İlçe Başkanından Referandum Değerlendirmesi
20.04.2017
A+
A-

CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal 16 Nisan da yapılan referandumu değerlendirdi.

CHP İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

KAMUOYUNA

16 Nisan’da ülkemizde geleceğimizi önemli şekilde etkileyecek bir anayasa değişikliği oylaması yapıldı. Bir tarafta rejim değişikliğini hedefleyen, parlamentoyu işlevsiz bırakacak, Cumhuriyetin demokratik kazanımlarını yok edecek, her şeyi bir kişinin iki dudağı arasına bırakacak değişikliği savunan “evet” tercihi. Diğer tarafta bu anti demokratik anayasa değişikliğini engellemek için “hayır” tercihi. Yurttaşlar sandığa gidip oy vermeye başladılar. Oy verme süresi bitmeden YSK başkanı sandığa atılan mühürsüz oyların da geçerli sayılacağını söyledi. Seçim yasasına aykırı bir uygulamaydı. Seçim sonuçlanmış, “evet” oyları az farkla öne geçti. “evet” in çıkması için her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuş, referanduma gölge düşmüştür. Bu referandum hukuka aykırıdır. Mühürsüz bir seçim olmuştur.

İlçemizde yurttaşlarımızın % 90’ a yakın sandığa kısmı gidip Türkiye ortalamasının üzerinde katılım sağlamışlardır. Bu ilçemiz açısından sevindiricidir. “Hayır” oyları ilçemizde % 73 oranında çıkmıştır. İzmir’ in 30 ilçesinden onuncu sırada yer almıştır. “Hayır” için çalışan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, parti üyelerimize, gönüllülerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilerimize teşekkür ediyorum.

Ayrıca referandumda oy verme süresince yurttaşlarımızın sağ duyulu davranması, seçimlerde herhangi bir olayın yaşanmamasından dolayı Selçuk halkına teşekkür ediyorum.

CHP SELÇUK İLÇE ÖRGÜTÜ ADINA
HASAN UYSAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.