site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Meclis üyelerinden açıklama

CHP Meclis üyelerinden açıklama
09.11.2014
A+
A-

chp-meclis-uyeleri

Saygıdeğer Hemşehrilerimiz;

03/11/2014 tarihinde yapılan Kasım ayının 1. oturumunda yaşananlar tüm meclis grubumuzu üzmüştür. Meclisimizin bırakıldığı konum, bizleri bu göreve layık gören halkımızın temsilinin yok sayılmasına sebep olmuştur.

Belediye Kanunu gereğince; Belediye Meclisi, Belediye Başkanı’nın ve Belediye Encümeni’nin üstünde olan belediyenin en üst karar organıdır.

Meclisin, kurallara uygun, huzurlu ve düzenli bir şekilde yürütülmesinden meclis başkanı sorumludur. Meclis kararları meclis üyelerinin oyları ile alınır.

Meclis, halk tarafından seçilir ve belediye meclis üyeleri halkı temsil görevini yerine getirir.

Ancak; Kasım ayı 1. meclis oturumunda, meclisin, yani halkın iradesi yok sayılmış, CHP ve MHP’nin ortak önergesiyle gündeme alınan konu için Meclis Başkanı tarafından yetkisi olmamasına karşılık hiçbir oylama yaptırılmamıştır.

Bu oylamayı yaptırmak istemeyen meclis başkanının amacı, CHP ve MHP tarafından ortak verilen önergenin siyasi gerekçelerle oyçokluğu ile dahi olsa kabul edilmesinin önüne geçmektir. Bu şekilde halk iradesi yok sayılmıştır.

Üstelik meclis başkanı meclisi teamüllere aykırı olarak OTURUM SAATİ dahi belirtilmeden aceleyle kapatmıştır. Bu durum tutanaklarla tespitlidir.

Bunun dışında şunu da hatırlatmak gerekir ki; CHP Meclis grubu, Mart 2014 seçimlerinden bu yana; meclis salonunda alenen küfür ve hakaret duymasına ve bu duruma tüm meclisin ve meclis başkanlarının şahit olmasına karşılık; bir kez olsun meclisi terk etmemiş ve de ne acı ki; bir kez olsun meclis başkanı ihtiyaç olmasına karşılık görüşmeleri ertelememiştir.

Selçuk Belediyesinin tarihinde mecliste emsali olmayan bu durum neticesinde; Selçuk Halkının irade koyarak seçtiği CHP’li ve MHP’li üyeler (yani Selçuk halkının yaklaşık %70”ini temsil eden meclis üyeleri) yok sayılmıştır.

Bu sebeplerle 8 kişilik Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubumuzun, yani Selçuk’ta oy kullanan ve bize bu görevleri emanet eden halkımızın iradesinin sayılmadığı Selçuk Belediyesi Meclisinin 03/11/2014 tarihli oturumunda yaşananları ve Meclis Başkanının tutumunu kınıyoruz.

Umarız ki; bu meclisimize yakışmayan tablo bir daha yaşanmaz.

Saygılarımızla.

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk Belediyesi Meclis Grubu

YORUMLAR
  1. Vatandaş dedi ki:

    Aman bir şey yapmayın siz onları onlar sizi kınasın o zaman hizmetler Selçuk’ta yağmur gibi olur.Deve sahibi olsam bu güreşlere devemi gönderirsem neyse! arkadaşlar Selçuk’un sorunları deve tepe mi ya!zaten onlar birdi tepiştiler ayrılıp cephe yaptılar.Onlara alet olmayın yarın yine deve gecesinde kadeh tokuştururlar sizin yaptığınız da susuz yoğurt ezmeye döner…