site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP Kadın Kolları Dayanışma Çayında Bir Araya Geldi

CHP Kadın Kolları Dayanışma Çayında Bir Araya Geldi
26.02.2013
A+
A-

chp-kadin-kollari (2)

Selçuk CHP Kadın Kollarının organize ettiği dayanışma çayına CHP’li kadınların ilgisi yoğun oldu İlçe Başkanı İbrahim ADIGÜZEL ve yönetiminde hazır bulunduğu organizasyonda CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü KARTAL katılan Selçuklu bayanlara teşekkürlerini ileterek bir konuşma yaptı konuşmasında:”Sayın İlçe Başkanım, Sn Misafirler, değerli partililer, sevgili yol arkadaşlarım…

Hepiniz tanışma ve dayanışma günümüze hoş geldiniz. Uzun zamandır hep beraber olmak için fırsat kolluyorduk. Bugün bu dileğimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal DOKUZCAN, İzmir İl Kadın Kolu Başkanımız Özgün UTKU ve yönetim kurulu sizlere Selamlarını gönderdi.

Arkadaşlar ülkemiz bugünkü AKP Hükümetinin Cumhuriyet değerlerine saldırısı ile karşı karşıyadır. Ergenekon ve balyoz davalarıyla Türkiye Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri KCK Davasıyla Kürt aydınlara bunlarla beraber gazeteci, avukat, öğretmen, sendikacı ve öğrenciler sürekli baskı, tehdit ve sildirmeyle karşı karşıyadır. Milletvekillerimiz hala tutukludur. Ülkemiz değerleri bu kadar zorlanırken, biz kadınlarda bunlardan nasibimizi alıyoruz. Cumhuriyetle beraber Atatürk’ün Kadınlara verdiği haklar sinsice ellerinden alınmaktadır. Son örnek arabuluculuk yasasıdır.

17 Şubat Medeni Kanunun Kabulünün Yıldönümüdür. Resmi nikâh ve miras hakları medeni kanun ile kadına verilmiştir. Oysa şimdi her şeyde olduğu gibi kadın hakları üzerinde geri gidilmektedir.7 Haziran 2012 tarihinde çıkartılan ve Chp ‘nin Anayasa mahkemesine götürdüğü arabuluculuk yasası ile Kadılık sistemi geri getirilmek isteniyor. Yapılacak uzlaşmada hak ve haklı aranmayacak, tam tersine iş bitiricilik esas olacaktır. Arabuluculuk parayla yapılacağından erkeğin ekonomik gücü nedeniyle parayı veren düdüğü çalacaktır. Bu yasa kadınların Cumhuriyet devrimleriyle ve Medeni kanunla kazandığı eşitlikçi insan hakları alanında ciddi bir geri dönüş demektir. Sevgili kardeşlerim; Tüm bunları göz önünde tutarak örgütlü mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Tek tek hiç bir şeyi çözemezsiniz. Çözüm için Cumhuriyet Halk Partisi çatısında Kadın Kollarında beraberce çalışmaya hepinizi davet ediyorum.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ…….

KADINIZ GÜÇLÜYÜZ…” dedi.

Konuşmanın ardından katılan bayanlar müzik eşliğinde eğlenerek yapılan çekilişte hediyeler kazandılar.

chp-kadin-kollari (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.