site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Belevi de Keçi Kalesi Alışveriş Merkezi’nin Temeli Atıldı

Belevi de Keçi Kalesi Alışveriş Merkezi’nin Temeli Atıldı
07.07.2012
A+
A-

Başkan Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İl Başkanı Ali Engin Belevi’deki Alışveriş Merkezi’nin temelini attı. Törende Başkan Kocaoğlu ve Oran’dan çok önemli mesajlar geldi.

Selçuk ilçesine bağlı Belevi Belde Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek Keçi Kalesi Alışveriş Merkezi’nin temeli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık ve bölge halkının katıldığı törenle atıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizm yönünden büyük bir gelişme potansiyeli taşıyan Belevi Beldesi’nin, yapımı planlanan Ankara-İzmir Otoyolu’nun geçiş güzergâhı üzerindeki alış veriş merkeziyle birlikte ticaret açısından önemli ölçüde canlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada Belevi Beldesi’nin projelerini desteklemek adına mevzuat elverdiği kadar çaba harcadığını belirterek, “Özcan başkan bundan tam 3 yıl 2 ay önce belediye başkanı olduğu günkü Belevi ile bugünkü Belevi arasındaki farkı kıyaslamanızı istiyorum. Yapılan işleri zaten hepiniz görüyorsunuz.” dedi.

Belde belediyelerinin kapatılarak Büyükşehir’e bağlanmasına yönelik yasal çalışmalara da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bazı yerlerde çok sıkışık, birbirinin üstüne yerleşmiş belde belediyeleri var. Bunlar birleştirilebilir. Ama belde belediyeleri toptan kaldırılamaz. Tek kriterle belediyeciliği kaldırmak, yahut kondurmak doğru bir şey değil. Türkiye’nin en eski belediyelerinden biri 1800’lü yıllarda kurulmuş Yeni Foça Belediyesi’ni kaldırırsanız bu doğru olmaz. Belevi de böyle bir yer. Ama yasa nasıl çıkacak bilemiyoruz. Umuyoruz hak eden beldelerimiz bu işten zarar görmez.” diye konuştu. Büyükşehir’e bağlanacak yeni yerleşimlerin sorunlarını çok kısa sürede çözebilecek imkana sahip olduklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Bize bağlı olan her beldenin sorununu çözdük. Bundan sonra bağlanacak 9 ilçenin sorunlarını da çözmeye muktediriz. İşimiz vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak. Buna hem bütçemiz müsait, hem ekibimiz müsait.”

‘İZBETON HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylarda asfalt ihalesinde yaşanan sıkıntıların aşıldığını, Kamu İhale Kurumu kararının ardından asfalt ihalesini kazanan belediyeye bağlı İZBETON şirketinin Pazartesi gününden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bu sene bize bağlı olan yerlerde problemleri bitireceğiz. 2013 yazında yeni bağlanacak 9 ilçenin birçok problemini halledeceğiz. Bir sene içinde dökeceğimiz asfaltın bedeli 189 milyon liradır” diye konuştu.

BELEVİ’DE KÜREK TURİZMİ
Başkan Aziz Kocaoğlu, yasal prosedürün tamamlanmasının ardından Belevi Gölü’nün yeni alınan makinelere temizlenerek 15-20 gün içinde pırıl pırıl yapılacağını belirterek, “Bu konuda iznin çıkması için uğraşıyoruz. İzmir’de kürek yarışlarının yapılabileceği durgun bir suyumuz yok. En uygun yer Belevi Gölü. Gerekli sosyal tesisleri de yaparız. Zaten bir çekim merkezi. Kürek yarışlarıyla apayrı bir fonksiyon yükleyerek, burada turizmi geliştiririz.” Dedi.

Bütün beldeleri ve bütün ilçeleri öz evlat olarak görüp çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Hiç ayrım yapmadık, hiç insan ayırmadık. Bütün gücümüz adil davranmamızdan geliyor. Zaten bir belediye başkanının en büyük zırhı onun adaletidir. Belediye Başkanı adil davrandığı sürece her türlü kazadan beladan kurtulur. Ama adil davranmazsa, birisine ayrı birisine ayrı davranırsa belediye başkanlığı gücünü kullanarak millete kötülük yaparsa o belediye başkanı ne kazadan ne beladan kurtulur.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Büyükşehir Davası’ndan yaşanan tahliyelerle ilgili değerlendirmesinde ise şunları kaydetti: “Biliyorsunuz 15 aydır bir operasyonla karşı karşıyayız. Bütün İzmirli hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum.15 aydır hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun, dağından taşından, köyünden şehrinden bir Allah’ın kuyu kalkıp da, bir tek hemşerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yasal olmayan bir şey var demedi. Bir Allah’ın kulu kalkıp da burada bir üçkağıt var demedi. Devamlı sahip çıktı. Devamlı arkamızda durdu. Bunları atlattık. Bir tek arkadaşımız kaldı onu en kıza zaman özgürlüğüne kavuşturacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda Türkiye’nin en güçlü kurumlarından bir tanesi… Hazineye bir kuruş borcumuz kalmadı. Bugüne kadar eski parayla 1 katrilyon 600 trilyon lira borç ödedik. Yatırımlarınız da özkaynaklarımızla gerçekleştirdik. Mahkumlar sigortalı olsun, destek olsun diye oyuncak gruplarını açık cezaevlerindeki mahkumlara yaptırıyoruz yıllardır. Arkadaşlar tutuklanırken oradaki yetkili demiş ki: Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi 1,5 milyon liralık iş yapıyoruz. Bu belediye başkanının eğer bir şeye niyeti olsaydı verirdi iki tane dostuna onlara para kazandırırdı, bizim mahkûmlarla ne işi var bu adamın. Çok şükür biz düzgün durduk. İzmirli hemşerilerimiz de bizim nasıl durduğumuzu anladı.

ORAN GÜL’ÜN DESTEK SÖZLERİNİ HATIRLATTI  
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik davaya ilişkin görüşlerini dile getirirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün değerlendirmelerine de yer verdi.

15 ay süren davanın bir zulme dönüştüğünü belirten Oran Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte katıldıkları bir toplantıda durumu aktardığını belirterek şöyle devam etti: “Sayın Gül bana şunu söyledi. ‘Size katılıyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Uygulamalarda büyük problemler var. Esasında parlamentoda çözülmesi gerekir. İzmir’de Sayın Kocaoğlu’nu tanıyorum. İzmir Belediyesi’nde böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum. Büyük belediyelerde bir takım usulsüzlükler, yolsuzlar olur ama böyle bir çete, ekonomik çıkar amaçlı oluşum olması mümkün değil, bunun arkasından bir şey çıkmayacak’ Gördüğünüz gibi Sayın Başkan her partiden, her görüşten insandan destek aldığı gibi Sayın Cumhurbaşkanı da kendisini destekliyor.”

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçuk’a bağlı Belevi Beldesinde açılış oluyor ama sayın Selçuk Belediye Başkanımız ne yazık ki orda da yok. acaba sayın başkanımız bu törenlere niye katılmaz, kendisi sayesinde selçuk chp nin elinden yavaş yavaş yavaş gidiyor. yazık oluyor partiye

  2. Anonim dedi ki:

    ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ SELÇUK BELEDİYESİDE Mİ TORBALI BELEDİYESİNE DAHİL OLDU ACABA

    1. efess dedi ki:

      yorumunuzu siz anladınızmı? belevi selçuk beldesidir.selçuk’a bağlıdır.

  3. fiko dedi ki:

    yakında beleviye bağlanırsak hiç şaşırmam

  4. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    selçuga yapilsa butun bakkalar ne yapcak o zaman? zamanla bakkal in B si bile kalmaz!!!!! (ayni buyuk yerlerde oldugu gibi) sen simdi kipa ya defter yaz diyebilyomusun? ama senin mahalle bakkalin seni 1 sene bile bekler bunlari unutmayalim lutfen…..

    1. efess dedi ki:

      yalçın bey selçukta okadar çok market açıldıki kipa yada benzeri açılsada bişey değişmeyecek.

  5. Anonim dedi ki:

    her zaman oldugu gibi sadece yerel yönetimi baltalamak görevini kendisine iş olarak benimsemiş adamlar piyasaya çıkmışlar. ya allah aşkına sizin hiç işiniz gücünüz yokmu bütün gün internet başında haber yayınlansında belediyeye çamur atalım diyemi bekliyorsunuz. en basitinden geçen haftalarda bir genç kız intihar etti haberi yayınlandı sitede onun altında bile dengesizin bir tanesi belediyenin yüzünden oldu diye yorum yazdı. yahu insaf be kardeşim. çok daha iyi biliyorsanız bu yöneticiliği çalışın kazanın gelin selçugun başına yönetin bizleri. öyle sizin anlattıgınız gibi olsaydı herşey bu memleket güllük gülüstanlı olurdu. şimdi oldugu gibi çıkıpta kimse bagırmazdı sokaklarda. türkiyenin durumu malum bütün gün tv lerde izliyoruz. neden hiç bir kimse çıkıpta bu başbakan bu hükümet bu kadar başarısız demiyorsunuz. neden çünkü burada yorum yapanların çogu hükümetin selçuk şakşakçıları.

  6. Selçuk'lu gençler dedi ki:

    selçuk ilçesinin büyük ayıbı.. şirince felan derken belevi bile selçuk ilçesini geçti gitti, ama selçuk ta halen bir mok yok…

  7. efe dedi ki:

    yürüüüüüüüüüü belevi belediyesi calış tam çalışma zamanı. selçukun da sizin gibi bir başkan a ihtiyacı var desem tam yeridir. nedemiş atalarımız çalışan demir ışıldar. yatan pas tutar……………..

  8. kemalinkemali dedi ki:

    Ben sadece Selçuk’ta yaşayıp, herkesin gıpta ettiği bu harika İlçenin değerini bilmeyen
    nankör veya bu değeri bilen ancak amacı için özellikle insanları yanlış yönlendiren artniyetli kişilere yazıklar olsun diyorum. Hele kipa gibi büyük alışveriş merkezi isteyenlere yuh! diyorum. Yeter gidin bunları başka yerlerde anlatın.Selçuk halkı, bu güzel şehri ranta teslim etmeyecek bunu bilin.

  9. vatandaş 1982 dedi ki:

    HELAL OLSUN SANA BAŞKAN DEDİGİN BÖYLE OLUR NEDEN AZ 15 YILDAN BERİ BİZDE DUYALIM SELÇUGA TEMEL ATILDI DİYE YAA YOK ÜNİVERSTE MİŞ YOK HASTANEMİŞ YOK GARAJMIŞ ALIRSIN SEÇİMLERDE !!!!!!!

  10. vatandaş 1982 dedi ki:

    ANONİM BU HÜKÜMET DAHA ÖNCEKİLERDEN ÇOK ÇALISIYOR SENİN GİBİ AKŞAMA KADAR İNTERNET BAŞINDA OTURUP MİLLET NE YAZMIŞ DİYE BEKLEMİYOR ARTIK DEGİŞTİR YAZILARINI HEP AYNI KİMSE OKUMUYOR YA BİR YERLERDEN CUKKA MI ALIYORSUN

  11. HEYYYYYY VATANDAŞ 1982....... dedi ki:

    ÇALIŞMAZMIIIIIIII….. dört bir koldan çalışıyorlar. satılmadık vatan topragı kalmadı araplara. ah çocum ahhhh bu günler sizin iyi günleriniz benim işim gücüm param tıkırımda sen kendi haline yan yaşında bak daha genç. 5 sene sonra açlıktan nefesin kokacak senin o ayrı mesele. koyun toplumun ferdi olmaktan kurtulamadıgın sürece daha çok sürünürsünüz kahve köşelerinde. benim için vefaymış zeynelmiş hiç önemli değil ben vatana bakarım. vatan elden gitmiş sen kalkıyorsun bana burda nutuk atıyorsun hastaneymiş garajmış diye. vefa yapmadı hastaneyide koskaca devlet niye yapmadı. vefa yapmadı okuluda tayip amcan niye yapmadı. adama sorarlar toplanan vergilerle ne yaptılar. yandaşlarmı zengin oldu. halkmı dilenci oldu. senin çıkan yasalardan haberin bile yok. özel sektörde çalışan bi kişinin bütün sosyal hakları baltalandı. zengin fabrikatörler daha zengin olsun diye çeşitli düzenlemeler yapıldı. KOYUN OLMA OKU BİRAZ OKUUUUUU…. bu yazdıklarım zaman gazetesinde yazmaz ama adam gibi dğruları yazan bi gazete oku. savundugun adamlar ceplerini dolduruyor sen kalkıyorsun burda maaşlı köşe yorumcusu gibi kafa patlatıyorsun. kimsenin değil, kendi benliğinin adamı ol. bu sana benden abi tavsiyesi. bak izsu ya bir sürü eleman alınıyor. neden bunlardan biride sen olmayasın. çek elini siyasetten bak kendi işine bırak siyaseti cukka alanlar yapsın.

  12. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Selçuk belediyesini eleştirenler neden birgün de iktidarın ambargosunu eleştirmezler. CHP li belediyelere yapılan haksızlık ve hukuksuzluğa neden hiç kafa yormazlar. Çok selçuklu olan selçuklular Kalenin kapatılan ışıklarını neden hiç merak etmezler. Çok Selçuklu olan Selçuklular Efes’i gezmek için bilet almak onurlarına dokunmaz mı ?

  13. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    her yeri israililer ile araplar , ingilizler , almanlar aldi? bundan 50 sene sonra gelen turist geldi mi araplara ve ya israile gittik diyecekler!!!!!! bu yorumu birileri saklasin ve 30 sene sonra yine yayinlasin.:)