site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Çevrecilerden Küçük Menderes Çağrısı

Çevrecilerden Küçük Menderes Çağrısı
11.08.2015
A+
A-

çeverciler pankart (1)

Selçuklu çevreciler Küçük Menderes nehrinin temizliği ve bu bölgede mahsul yetiştiricilerin bahçelerini menderesten aldıkları su ile sulamamaları için pedal bastı. Selçuk İstasyon meydanında toplanan çevreci bisikletli grup, Zeytinköy yolu üzerindeki Küçük Menderes köprüsüne pedal bastı. 16 Ağustos 2015 Pazar günü büyük bir katılımla yine aynı yerde birleşeceklerini duyuran çevreciler, Küçük Menderes sorununun çözümü için tüm çevrecileri ve duyarlı vatandaşları bu konuda yapılacak eyleme katılmaya davet ettiler.

Küçük Menderesi hep birlikte kurtaralım

Küçük Menderes Nehri için eylem başlatan Selçuklu Neyzen Murat Gezer, motor ve bisikletlerle çevreciler ile birlikte Küçük Menderes Nehrine pedal basılar. Küçük Menderes Nehrinin geçtiği Zeytinköy yolundaki köprüde toplanan çevreciler, burada 16 Ağustos Pazar günü saat 11:00’de yapılacak olan büyük eylem için çağrıda bulundular. Zeytinköy yolu üzerindeki Küçük Menderes köprüsü yakınlarında bulunan tarlalarda narenciye ve meyveler yetiştirildiğine ve bu alanların sulama işleminin Küçük Menderes nehrinden alınan su ile yapıldığına dikkat çeken Neyzen Murat Gezer, “Burada küçük menderesi kurtarmak için bulunuyoruz. Hep birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz. Herhangi siyasi partiye, herhangi kurum ve kuruluşa veya kulübe üye olmadan sadece halk için buradayız” dedi.

16 Ağustosta Zeytinköy köprüsünde buluşuyoruz

Uzun yıllar önce Küçük mendereste yüzüldüğünü, balık tuttuklarını belirten Gezer, “Küçük menderes şimdi zehir saçıyor. Ne yazık ki küçük menderesten alınan sularla buradaki sebze meyve bahçeleri sulanıyor.Oradaki ovadan çıkan meyveler çok üzülerek söylüyorum şoklarımıza gidiyor ve bir çok hastalığa sebep oluyor. Bizler bunu engellemek için değerli dostlarımızla birlikte burada toplandık. Şunu biliyoruz ki Çevre ve Orman Bakanlığı bir takım arıtma tesisleri kurmaya çalışıyor. Bu çalışmaların daha da hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Selçuk halkı olarak bu konuda imza kampanyası gibi birçok eylemlerde bulunduklarını kaydeden Neyzen Murat Gezer; “Bizler artık buradaki sorunun sonuçlanmasını istiyoruz. Bir çok insanın buraya dahil umudu yok, bu umudun tekrar canlanmasını istiyoruz. Bu nedenle bütün bölge halkını 16 Ağustos Pazar günü saat 11:00’de Zeytinköy yolu üzerindeki Küçük Menderes köpründe yapacağımız büyük eyleme katılmalarını istiyoruz” dedi.

Haber: Nilüfer ÖZTÜRK SİLAY

küçük menderes (11)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.