site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ceren Bebek Yeni Ailesine Kavuşuyor

Ceren Bebek Yeni Ailesine Kavuşuyor
26.07.2012
A+
A-

Kuşadası’ndan tatilden dönen Danimarkalı bir turistin yol kenarında bulup emzirerek hayata döndürdüğü Ceren bebek, bir hafta içinde ismi açıklanmayan ailesine teslim edilecek.

Eşi ve oğluyla Kuşadası’nda yaptığı tatilden ülkesine dönen Danimarkalı Maria Sacha Kristensen tarafından yol kenarında bulunan ve emzirilerek hayata dönen Ceren bebek ismi açıklanmayan yeni ailesine kavuşuyor. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, “Ceren bebeğin sağlık durumu şu anda çok iyi. Bebeğin kendi anne ve babasına ulaşılamadı. 139 aile sırada bekliyor. Sırada bekleyen ilk aileye verilecek. Ceren, 1 haftaya kadar yeni ailesine kavuşacak” diye konuştu. Hayat kurtaran tesadüf, 28 Haziran Perşembe günü Menderes- Kuşadası Yolu Yonca köy mevkisinde yaşanmıştı. 2 gün önce doğduğu tahmin edilen kız bebek kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce yola 3 metre mesafedeki ağacın altına bırakıldı. Sepet içinde ağlayan bebeği şans eseri yoldan geçen taksinin şoförü Abdullah Orbay fark etti. Tatilleri bittikten sonra Danimarka’ya dönen turistleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na götüren Orbay, bebeği görünce aracı durdurdu. Turistlerle araçtan inen Orbay sepeti açınca içinde yeni doğmuş kız bebek olduğunu gördü. Danimarkalı turist yeni doğmuş bebeğin aç olduğunu anlayınca anne şefkatiyle emzirdi. Taksi şoförü, durumu jandarmaya bildirdi. Hastaneye götürülen bebeğe “Ceren” ismi verildi. Jandarma, ayak izi alınan Ceren bebeğin anne ve babasını bulabilmek için hastane hastane gezdi. Fakat şu güne kadar bir sonuca ulaşılamadı.

DURUMU ÇOK İYİ
Yaklaşık bir aydır İzmir Karşıyaka Çocuk Yuvası’nda bakım ve koruması yapılan Ceren bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğu bildirildi. Ceren bebek ile ilgili haberlerin medyada geniş yer almasının ardından bazı vatandaşlar İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü telefonla arayarak bebeğin bakımını üstlenmek ve evlat edinmek için başvuruda bulundu. Fakat yetkililer, telefonla arayan vatandaşlara bebeğin, evlat edinmek için sırada bekleyen ilk aileye verileceğini söyledi. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri çocuğu olmayan 139 ailenin evlat edinmek için sıra beklediğini söyledi. 500 çocuğun da koruyucu aile beklediğini belirten yetkililer evlat edinmek isteyenlerden yüzde 65’lik gibi büyük bölümünün tercihinin kız çocuk olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    HAYATA TALİHSİZ BİR ŞEKİLDE BAŞLAYAN CEREN BEBEĞİN TALİHİ DANİMARKALI SÜT ANNE OLMUŞ. ALLAH DANİMARKALI ANNEDEN VE CEREN BEBEĞİ EVLAT EDİNEN AİLEDEN RAZI OLSUN. BAHTIN AÇIK OLSUN CEREN BEBEK…