site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Cengiz Baykal kareleri festivale damgasını vurdu

Cengiz Baykal kareleri festivale damgasını vurdu
06.09.2018
A+
A-

Selçuk’ta festival heyecanı devam ediyor. 49. Selçuk Efes Festivali’nin ikinci gününde Selçuklu çocuklar felsefe atölyesine katıldı. Festival kapsamında ayrıca Pazar yerinde Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi Açılışı’nı gerçekleştiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı vatandaşlara Ege Mutfağı’nın lezzetlerini de ikram etti.

Selçuk’un Kurtuluşu’nun 96. Yılı onuruna düzenlenen 49. Selçuk Efes Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Eğlencenin yanı sıra herkese hitap eden kültürel etkinlikleriyle de dikkat çeken festivalin ikinci gününde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 7- 12 yaş arası çocuklar için bir felsefe atölyesi düzenlendi. Özgür Dayaç eğitmenliğinde gerçekleşen Felsefe Atölyesi’nde çocuklar hayata ilişkin farklı konularla ilgili fikirlerini söz, yazı ve resim gibi farklı atölyelerle anlattılar. Çocuklar için düzenlenen Felsefe Atölyesi ile ilgili bilgi veren Özgür Dayaç; “Çocuklar felsefedeki soruların en masum, en saf ve şeffaf temsilcileridir. Bugün düzenlenen felsefe atölyesinde çocuklarla başkalarıyla birlikteyken ya da kendi başımızayken nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili bir sorgulama yaptık. Resim çizdik, çocukların hayallerini canlandırmalarını sağladık. Onlarla bazı kavramları tartıştık ve sorguladık. Oldukça keyifli bir atölye oldu” dedi.

Çocuklar için düzenlenen felsefe atölyesini ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Onların iyi bir birey olarak yetişmesi geleceğimizin garanti altında olması anlamı geliyor. Çocuklarımız itina ile korunmamız gereken varlıklarımız, her şeyimizdir” dedi.

49. Selçuk Efes Festivali’nde felsefe atölyesinin yanı sıra çocuklar için Pazar yerinde açılan şişme oyun parkı sürprizi de yer aldı. Çocuklar Pazar yerinde kurulan şişme oyun parkında gönüllerince eğlendiler.

Dünden bugüne Selçuk Efes Festivali

49. Selçuk Efes Festivali’nin ikinci günü anlamlı bir sergiyle devam etti. Selçuk’ta uzun yıllar turizmcilik yapan ve Selçuk Efes Festivali düzenleme komitesinde bulunan Cengiz Baykal’ın geçmiş Selçuk Efes Festivalleri’nde çektiği karelerden oluşan “Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi’nin açılışı Pazar Yeri’nde gerçekleşti. Serginin açılış kurdelesini Cengiz Baykal’ın Eşi Şengül Baykal ile birlikte kesen Başkan Bakıcı; “Şu anda aslında bir anma töreni yapıyoruz. Cengiz Baykal’ın Selçuk için büyük emek veren, Selçuk Efes Festivali’nin bugünlere gelmesine vesile olan, festivalin başlangıç komitesinde yer alan Cengiz Baykal’ı rahmet ile anıyoruz. Kendisi çok değerli bir büyüğümüzdü. Selçuk Efes Festivali’ni en iyi işleyen fotoğraflar bu sergide yer alıyor. Gerçekten de duygu yüklü bir açılış bu. Aramızda bulunan Cengiz Baykal’ın eşi Şengül Baykal’a da saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu serginin de yıllara sari olarak devam etmesi arzusu içerisindeyiz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından Şengül Baykal’a çiçek verdi. Açılışın ardından katılımcılar sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Başkan Bakıcı daha sonra Pazar Yeri’nde Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği İşbirliğiyle kurulan stantta Selçuklular’a Ege lezzetlerinden kuzu etli enginar yemeğini kendi elleriyle ikram etti.

49. Selçuk Efes Festivali birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.