site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çaybaşı engelli doğuruyor

Çaybaşı engelli doğuruyor
19.03.2016
A+
A-

Torbalı Çaybaşı Yeni Mahalle’de son yıllarda doğan çocukların büyük bölümü engelli. Akraba evliliğinin yanı sıra kanalizasyon atıklarından kapılan enfeksiyonlar nedeniyle yaklaşık 200 çocuk mahallede fiziksel ve zihinsel engelli.

İLÇENİN ekonomik sıkıntılarla boğuşan mahallelerinin başında gelen Torbalı Çaybaşı Yeni Mahalle’de son yıllarda doğan çocukların büyük bir bölümü engelli. Son on yılda 200 civarında engelli çocuğun doğduğu mahallede bu durum akraba evliliği, Fetrek Çayı’na salınan fabrika atıkları ve bölgede yaşanan kanal sıkıntılarından dolayı hamilelik esnasında kapılan enfeksiyonlara bağlanıyor. Mahalle Muhtarı akan Çalgıcı yüzlerce çocuğun zihinsel ve fiziksel engelli olduğunu belirterek, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Yeni doğan çocukların büyük oranda engelli olduğunu söyleyen Muhtar Çalgıcı, kanalizasyon çalışmaları başlamadığı takdirde bu sayının daha da artacağını söyledi.

KANAL ATIKLARINDAN ENFEKSİYON KAPILIYOR

Torbalı Çaybaşı Yeni Mahallesi son yıllarda doğan engelli çocuklar nedeniyle tedirginlik yaşıyor. 200 civarında çocuğun fiziksel ve zihinsel engelli olduğu söylenen mahallede akraba evlilikleri de geniş yer tutuyor. Bunun yanı sıra hamilelik esnasında düzensiz beslenme ve kapılan enfeksiyonlar nedeniyle bebekler sakat doğuyor. Mahalle Muhtarı Çalgıcı daha önce yapılan incelemelerde fabrika atık suları ve kanal atıkları nedeniyle vatandaşların enfeksiyon kaptığını bu nedenle de çocukların engelli doğduğunu söyledi. Mahallenin pislikten geçilmediğini söyleyen Çalgıcı, “Bizim tuvaletlerimiz giderlere bağlı değil. Her tarafta atık var. Bunlar hep hastalık, kanserojen. Çoğu çocuklarımız engelli. Mahalle içerisinde pislikten geçilmiyor. Sadece benim bildiğim 200 çocuk engelli. Bilmediğim daha çok. Kanser hastası sayısında da büyük artış var” dedi.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.