Selçuk Haber

Çarşı Ortasında Yaya Geçidi

selcukcarsi-yayagecidi

Selçuk çarşı merkezindeki 1005 sokaktan geçenler yol ortasındaki yaya geçidine anlam veremiyor, geçidin neden yapıldığını duyan pes artık diyor.

Çarşı ortasına neden yaya geçidi yapıldı?

İzmir’e bağlı Selçuk ilçesinde çarşı merkezindeki iki önemli caddeyi birbirine bağlayan 1005 sokaktan geçenler gördükleri yaya geçidi nedeniyle şaşkına dönüyorlar. Konumu nedeni ile yayaların yoğun olarak kullandığı 1005 sokağa motosikletlerin girmesi, sürat ve dumandan duyulan rahatsızlık defalarca dile getirilmesine rağmen kalıcı bir çözüm bulunamayınca esnaf çareyi para toplayıp yaya geçidi yapmakta buldu.

Esnafa vatandaş desteği

Kullandıkları caddeye yapılan yaya geçidini gören vatandaşlar esnafın tepkisini haklı bulduklarını söyleyerek kendilerinin de 1005 sokaktan geçerken tedirgin olduklarını özellikle çocukları için kaygılandıklarını ifade ettiler. Eğimli olan sokaktan hızla geçen motosikletler gerek turist gerekse yerli vatandaşlara büyük rahatsızlık verirken ilgili birimlerin “önce esnaf motorunu sokmasın” türündeki açıklamaları tepki topluyor. İlgili kurumların acilen görevlerini yapmalarını isteyen esnaflar yaz sezonunda aynı sıkıntıları yaşamak istemediklerini söylediler.

Exit mobile version